fbpx
Γενική

ΑΓΩΝΑΣ
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την περιφέρειά μας, οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης καλούνται να αποφασίσουν και να συνδιαμορφώσουν μια νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα στο πλαίσιο μιας μεγάλης διοικητικής αλλαγής και τομής που φέρει το όνομα ενός εμβληματικού συμβόλου της κλασικής αρχαιότητας, του Καλλικράτη. Ο Καλλικράτης ως αρχετυπικό πρότυπο μιας ευνομούμενης πολιτείας προϋποθέτει τη δημιουργία του κάλλους, ως αναπόσπαστο μέρος της διοίκησης, ως μια ύψιστη πολιτική, πνευματική και διανοητική επεξεργασία που απηχεί τον πλούτο και τον δυναμισμό των τοπικών κοινωνιών μας.

ΕΜΠΡΟΣ
Έλαμψαν» δια της απουσίας τους ή ακριβέστερα, δια της αποχώρησής τους από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου –τελευταία πριν τις εκλογές- οι ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ κατηγορώντας για μεροληψία το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου που δεν επέτρεψε στον κ. Φερντούν Χασάνογλου να τοποθετηθεί ενισχυτικά σε πρόταση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χρίστου Πούλιου, ο οποίος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να εκλείψουν από την προεκλογική περίοδο φαινόμενα ψηφοθηρικών ηλεκτροδοτήσεων στον οικισμό του Δροσερού, ένα θέμα ευαίσθητο αφού «κινητικότητα με ονοματεπώνυμο», όπως είπε ο κ. Πούλιος, παρατηρήθηκε κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ωστόσο οφείλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ και δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης Αλέκο Κυριακίδη που όταν άκουσε την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς ονόματα να καταγγέλλει παράνομες ηλκετροδοτήσεις στο Δροσερό,
– «Πέταξε» ΑΜΕΣΩΣ το «γάντι» στους Πούλιο-Φερτούν!
-Πείτε μας ποιους εννοείτε ότι πάνε να δώσουν παράνομα ρεύμα στο Δροσερό! Δώστε ονόματα…
Αλλά αυτοί και οι δύο σιώπησαν!!!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Δεν κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές ξεκαθάρισε χθες με επιστολή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ., αφήνοντας αιχμές για τους συναδέλφους του που με τίποτα δεν αφήνουν τα «οφίκια» στον Δήμο Ξάνθης τονίζοντας χαρακτηριστικά σε αυτήν: «Η ενασχόληση με τα κοινά του Δήμου, θεωρώ ότι δεν είναι επάγγελμα. 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΑ!

ΘΡΑΚΗ
Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, σήμερα τα σύνορα της χώρας μας αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευάλωτα. Από την μία η συρρίκνωση του στρατεύματος, από την άλλη η άρση των ναρκοπεδίων, σε μια συνοριαγραμμή έχοντας από την άλλη πλευρά, όχι Γάλλους και Ολλανδούς, όχι Γερμανούς και Λουξεμβούργιους….

Σχετικά Άρθρα