fbpx
Γενική

«Ο λαός θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Κολλάρου

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης θα έχει ο ψηφοφόρος της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ κατέλαβε μία έδρα. Ο επικεφαλής κ. Γιώργος Κολλάρος σε δηλώσεις του στην XanthiNews αναφέρθηκε στην επιτυχία της εκλογής τους, αν και όπως είπε ανέμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή η οποία θα τους ευνοούσε, λόγω της έκφρασης αγανάκτησης προς τα άλλα κόμματα.
Ο κ. Κολλάρος σημείωσε για την παρουσία τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης- Σταυρούπολης από 1/1/2011: «Ανοίξαμε την πόρτα για τα λαϊκά προβλήματα να περάσουν μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, παρόλο ότι περιμέναμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Κάτι τέτοιο θα ευνοούσε τη δική μας παράταξη και θα μείωνε τις δυνάμεις των δύο μεγάλων παρατάξεων που και από την προηγούμενη θητεία τους αλλά κυρίως από την πολιτική τους καταγωγή φαίνεται ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σημαντικό στον τόπο. Δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα. Σχεδόν αποκλεισμένοι από τις δημόσιες εκδηλώσεις είτε γραπτός τύπος είτε τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Πέρα από τις κεντρικές μας παρουσιάσεις δεν είχαμε άλλη κεντρική προβολή. Έμενε να πάμε οι ίδιοι προσωπικά στον κόσμο. Η ανταπόκριση ήρθε. Πιστεύω οφείλεται στη δράση μας στο προηγούμενο διάστημα, παρά στην προεκλογική περίοδο. Να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλλαν σ αυτήν την εκλογική επιτυχία και να τους υποσχεθούμε ότι ο λαός της Ξάνθης από εδώ και πέρα θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Η μεγάλη αποχή στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης προβληματίζει τον κ. Κολλάρο αλλά φοβάται μήπως σημαίνει αποχή και από άλλες εκδηλώσεις: «Τα μεγάλα ποσοστά αποχής μας προβληματίζουν με την έννοια ότι δεν είναι εύκολα εξηγήσιμα για ορισμένα κομμάτια του πληθυσμού. Π.χ. κατανοούμε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους εργαζόμενους και προσπαθούν να την εκφράσουν με κάθε τρόπο. Η αποχή ήταν ένας από αυτούς. Δεν την κατανοούμε τόσο πολύ στους νέους ανθρώπους οι οποίοι βλέποντας ότι δεν έχουν προοπτικές θα μπορούσαν να καταδικάσουν και χωρίς άλλες δεσμεύσεις. Και επομένως να μην απέχουν, αλλά να συμμετέχουν. Κάνουμε ανάλυση αυτού του φαινόμενου γιατί δεν έχει μόνο μία πλευρά. Θα ήταν επιπόλαιο να πει κάποιος ότι φταίει εκείνο ή το άλλο ή οι άνθρωποι που δεν συμμετείχαν. Εμείς δεν τα βάζουμε καθόλου με αυτούς. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε στο επόμενο διάστημα ότι η αποχή σημαίνει αποχή από τη ζωή στην ουσία, γιατί εμείς θέλουμε τους ανθρώπους να είναι στις κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τα σωματεία, τους συλλόγους. Επομένως η αποχή από τις εκλογές μπορεί να δημιουργήσει ένα ντόμινο αποχής και από άλλες εκδηλώσεις της ζωής.
Υπάρχει μια φυσιολογική αποχή από το ζήτημα εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων. Όλο το υπόλοιπο πιστεύουμε ότι ήταν ένα ποτάμι οργής. Μόνο που πήγε και έπεσε στη θάλασσα και κάποιοι δεν το μέτρησαν καλά. Εμείς πολύ καλά το μετράμε. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η αγανάκτηση γιατί την έχουμε ζήσει στους ανθρώπους που απολύονται, που δεν μπορούν να βρούνε δουλειά, που σπουδάζουν και έχουν χαρτιά στα χέρια τους που δεν σημαίνουν τίποτα για το μέλλον τους και επομένως με την έννοια αυτή και χωρίς να τη δικαιολογούμε μπορούμε εύκολα να την ερμηνεύσουμε. Αυτό το ποτάμι πρέπει να αλλάξει την πορεία του, να ενωθεί με όλο το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα και να δώσει μάχες από εδώ και πέρα. Εμείς προειδοποιήσαμε ότι τα μέτρα που θα πάρουν θα είναι ιδιαίτερα σκληρά. Ο κόσμος δεν το πολυπίστεψε ή έβλεπε ακόμη ότι υπάρχει μια παράταξη από εδώ και μία από εκεί που θα λύσει τα προβλήματα. Δυστυχώς η διάψευση ήρθε πολύ γρήγορα. Την Δευτέρα μετά τις εκλογές με την τρόικα παρούσα δείχνουν που θα πάνε αυτά τα πράγματα. Ελπίζουμε αυτό το ποτάμι και να θεριέψει και να ενωθεί με το πραγματικό ποτάμι του λαϊκού κινήματος».

Σχετικά Άρθρα