ΑστυνομικάΤελευταία Νέα

Διακριβώθηκε δράση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη σε Αττική, Δράμα και Καβάλα

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών, πλαστογραφιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες 

Συνελήφθησαν οχτώ μέλη σε περιοχές της Αττικής και της Καβάλας ο ένας εκ των οποίων ήταν το αρχηγικό μέλος

Αγόραζαν οχήματα με κλεμμένες – νοθευμένες τραπεζικές επιταγές, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών  

Εξιχνιάστηκαν 7 διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών και 7 απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα και 1 αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος 

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις (120.000) ευρώ

Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην επικράτεια.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Αττικής και της Καβάλας οχτώ ημεδαποί – μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη οχτώ μέλη της, τρεις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης εξαπατήσεων, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, από τον Ιούλιο του 2023, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, κατά την οποία διέθεταν κλεμμένες – νοθευμένες τραπεζικές επιταγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, από τις οποίες, κυρίως, προμηθεύονταν αυτοκίνητα και εμπορικά προϊόντα.

Στη συνέχεια με την αγορά των οχημάτων πραγματοποιούσαν μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών, τους οποίους παραλάμβαναν  από περιοχές του Έβρου και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 7 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, 7 διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών καθώς και 1 αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024, στην επικράτεια, κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος πάνω των 120.000 ευρώ.

Ως προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων αποτελούσε το ηγετικό μέλος της οργάνωσης, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και οργανωτικές διασυνδέσεις. Σημειώνεται ότι, τα τέσσερα μέλη, είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, σε περιοχές της Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και σε περιοχές της Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο κρότου,
  • μαχαίρι,
  • κυνηγετική καραμπίνα,
  • -18- φυσίγγια,
  • -4- τραπεζικές επιταγές,
  • -1- σπρέι πιπεριού,
  • -3- ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων,
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • συσκευή εντοπισμού,
  • χρηματικά ποσά,
  • πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κινητών τηλεφώνων,
  • προσωπικά έγγραφα και
  • πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα