Τελευταία ΝέαΤεχνολογία

Φθηναίνει το Ρεύμα: Καταργείται η ειδική εισφορά 5% στο φυσικό αέριο!!!

Στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς 5% που είχε επιβληθεί στην τιμή του φυσικού αερίου και συνδεόταν με τις ποσότητες για παραγωγή ενέργειας, προχωρά η κυβέρνηση. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος.

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι η ειδική εισφορά «έχει αντίκτυπο και στη λιανική αγορά καθώς αυξάνει τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. Με την κατάργηση αυτή, επιτυγχάνεται η μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά και ενισχύεται το Πλαίσιο για τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών προσφορών.

Επίσης, θα επηρεαστούν θετικά και οι χρεώσεις των προμηθευτών προς όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αφού δεν θα χρειάζεται να μετακυλούν τη συγκεκριμένη εισφορά, άμεσα ή έμμεσα, σε αυτούς, βελτιώνοντας έτσι τις τελικές τιμές».

Η ειδική εισφορά 5% επιβάλλεται επί της τιμής του φυσικού αερίου TTF και επιβαρύνει τους ηλεκτροπαραγωγούς για τις ποσότητες που αγοράζουν προκειμένου να λειτουργούν τα εργοστάσια τους και να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ίσχυε από τον Μάρτιο του 2023 και ήταν αποτέλεσμα τροποποίησης διάταξης του Νοεμβρίου 2022 με την οποία επιβαλλόταν έκτακτη εισφορά 10 ευρώ/MWh στις ποσότητες φυσικού αερίου που αγόραζαν οι ηλεκτροπαραγωγοί.

Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου! ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την διεκπεραίωση όλων των ενεργειών για την σύνδεση με το Φυσικό Αέριο.

1. Αίτηση σύνδεσης

2. Μελέτη εσωτερικής Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου

3. Κατασκευή της κεντρικής παροχής Φυσικού Αερίου από τον μετρητή μέχρι το διαμέρισμά σας

4. Πώληση και εγκατάσταση λέβητα ΦΑ με παράλληλη σύνδεση με τα καλοριφέρ σας και ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης

5. Επιλογή προγράμματος Φυσικού Αερίου

Για να σας εξυπηρετήσουμε, καλέστε μας στο τηλ. 2541076950 – 2541600699 ή 6947267737 ή στείλτε εδώ PM με τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει άμεσα.

Περισσότερες πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης

Σταύρος Καρυπίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ,

Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας.

Γραφείο Ελπίδος 9 (έναντι Public) – Εργοτάξιο 1o χλμ Ξάνθης – Καβάλας

Τηλ. 2541076950 – 2541600699 – 6947267737.

Σχετικά Άρθρα