ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Η οργάνωση Dogs’ Voice επισκέφθηκε την “χωματερή ψυχών” και τον Στράτο Κοντό !! (Αναζητήθηκαν λύσεις)

«Σήμερα επισκεφθήκαμε αυθημερόν την Ξάνθη σε συνέχεια των τροφών που όλοι εσείς μέσω της δράσης μας με το Humanity Greece στείλατε για τους σκύλους της χωματερής.

Μας υποδέχθηκαν με μεγάλη ζεστασιά τα Adespotoulia Xanthis και είδαμε με τα μάτια μας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν καθημερινά για να έχουν τα ζώα εκεί πρόσβαση σε τροφή, καθαρό νερό και θεραπείες. Συζητήσαμε για τα προγράμματα στειρώσεων που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και για την μεγάλη υποστήριξη που οι εξαιρετικές οργανώσεις Animal Action Greece και Greek Animal Rescue έχουν προσφέρει και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στα ζώα αυτά.

Ζητήσαμε συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στρατο Κοντό ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις αναφορικά με την επόμενη ημέρα.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 200 ζώα αστειρωτα τα οποία είναι άκρως φοβικά και πιάνονται μόνο με ειδικό συνεργείο περισυλλογής. Ζώα που πιάνονται και είναι άρρωστα καθώς και κουτάβια μεταφέρονται σε ειδικό χώρο όπου λαμβάνουν θεραπείες από τα αδέσποτου μια και μεταφέρονται στους γιατρούς.

Η δίκη μας εκτίμηση για την κατάσταση:

1. Τα ζώα πρέπει να οδηγηθούν μέσω σταθμών σίτισης και ανάπαυσης σε χώρο έξω από το εργοστάσιο. Θα πρέπει να δημιουργηθούν 8-10 υπόστεγα με βιοκλιματικό σχεδιασμό και ταιστρες.

2. Στειρώσεις με οργάνωση και κατάλληλη ομάδα περισυλλογής: τα Αδεσποτουλια Ξάνθης και οι Animal Action Greece και Greek Animal Rescue έχουν ήδη υλοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα με επιτυχία. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί και με τη συνδρομή της Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς που έχει ήδη ζητήσει επιχειρησιακό σχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι απαιτούμενες δαπάνες.

3. Ξεκάθαρη απόφαση για τον δήμο ο οποίος έχει αρμοδιότητα διαχείρισης. Κανένας Δήμος δεν διατίθεται να περάσει τα τσιπ των ήδη στειρωμένων ζώων αλλά και όσων στειρωθούν στο μέλλον στο δικό του ΑΦΜ. Ελπίζουμε οτι η Ειδική Γραμματεία θα ορίσει ρητά τις αρμοδιότητες βάσει διοικητικών ορίων και θα επιλύσει το θέμα.

4. Το παλιό κυνοκομείο πρέπει να ανακαινισθεί για να αξιοποιηθεί ως σταθμός αποθεραπείας και κουταβιών των ζώων που διαβιώνουν εκεί.

5. Η πρόσβαση σε τροφή πρέπει να παραμείνει αδιάκοπη. Η σίτιση των ζώων σε σταθερά σημεία είναι τεράστιας σημασίας. 200 κιλά την ημέρα δίνονται στα ζώα αυτά.

6. Υιοθεσίες των ζώων που θα υποστηρίζονται από το τοπικό καταφύγιο.

Εμείς θα στηρίξουμε απολύτως τα Αδεσποτουλια Ξάνθης και τους ήδη συνεργάτες μας Animal Action Greece παρέχοντας συνδρομή στο κομμάτι της μελέτης για την κατασκευή των σταθμών, με παροχή τροφής, με ανάληψη της φροντίδας 10 ζώων που θα μεταφερθούν στην Αθήνα και με δωρεά συστήματος ψηφιακής καταγραφής των ζώων.

Πιστεύουμε πολύ πως όπου υπάρχει συνεργασία υπάρχουν και αποτελέσματα. Για να δούμε τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει υπεύθυνα τον ρόλο του.»

https://www.facebook.com/dogsvoice.gr

Σχετικά Άρθρα