ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Από την 1η Ιανουαρίου γίνονται τεράστιες αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος (video)

Από 1η Ιανουαρίου

1. Καταργούνται οι οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

2. Ξεπαγώνει η ρήτρα αναπροσαρμογής

3. Δημιουργούνται στην αγορά τέσσερα τιμολόγια:

α) Το σταθερό, που θα έχει μπλε σήμανση και σταθερή τιμή προμήθειας ανά κιλοβατώρα, το οποίο δεν θα αλλάζει για όλη την περίοδο της σύμβασης.

β) Το ειδικό κοινό τιμολόγιο, με πράσινη σήμανση, στο οποίο ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή χρέωσης έως την πρώτη μέρα του μήνα εφαρμογής, δηλαδή οι καταναλωτές θα γνωρίζουν κάθε 1η του μηνός την τιμή που θα χρεώνονται.
γ) Το κίτρινο τιμολόγιο, στο οποίο περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας, όπου η τιμή μεταβάλλεται σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ρήτρα αναπροσαρμογής) και ανακοινώνεται στους καταναλωτές στο τέλος κάθε μήνα (ex post τιμολόγια).
δ) Το δυναμικό τιμολόγιο, με πορτοκαλί σήμανση, όπου και πάλι η τιμή μεταβάλλεται, αλλά προϋπόθεση για να προσφερθούν είναι η ύπαρξη έξυπνου μετρητή.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις σύνδεσης Σταύρος Καρυπίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας.

Γραφείο Ελπίδος 9 (έναντι Public) – Εργοτάξιο 1o χλμ Ξάνθης – Καβάλας

Τηλ. 2541076950 – 2541600699 – 6947267737.

@karypidisstavros Τι τιμολόγιο να διαλεξω για το ηλεκτρικό ρεύμα #ρευμα #τιμολογιο #ηλεκτρικο #μπλε #πορτοκαλι #κιτρινο #πρασινο #πετρελαιο #φυσικοαεριοξανθης ♬ πρωτότυπος ήχος – KarypidisStavros

Σχετικά Άρθρα