ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Η δημοτική Αρχή Τσιτιρίδη θα αφήσει πίσω της συντρίμμια!!! (Μελέτη – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ καταδικάζει όλο το παραλιακό μέτωπο!!!)

Το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αβδήρων, το οποίο επιχείρησε να περάσει “νύχτα” ο Τσιτιρίδης, (το έβαλε 14ο θέμα -τελευταίο- στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ) από τη μία πλευρά ερημώνει τις παραλίες της Ξάνθης από το Μυρωδάτο έως και το Πόρτο Λάγος, με την υιοθέτησης της ερμηνεία της συνθήκης Ραμσάρ και από την άλλη καταδικάζει και τουριστικά την περιοχή αφού απαξιώνονται και όλες οι περιουσίες των κατοίκων και φυσικά δεν θα μπορεί να γίνει παραλιακά ούτε κάποιο μεγάλο ξενοδοχείο ούτε καν κάποιο συγκρότημα κατοικιών.

Ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Σάκης Κριτσίνης επεσήμανε ότι η υιοθέτηση των αποτελεσμάτων της Β΄ Φάσης του, νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αβδήρων από το Δημοτικό Συμβούλιο οδηγεί μαθηματικά σε ερήμωση της παραλιακής ζώνης του νομού αλλά και των χωριών Νέας Κεσάννης, Σουνίου, Συδινής.

Από χθες που ο Σάκης Κριτσίνης ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ την διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν πλήθος κάτοικων των Αβδήρων και επιχειρηματίες, που αντιτίθενται στην στο σχέδιο αυτό που θα βάλει σε περιπέτειες ακόμη και τις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Το εν λόγω Τοπικό Πολεοδομικό, προκαλεί προβληματισμό μεταξύ των κατοίκων καθώς θα ισχύουν αυστηροί πολεοδομικοί όροι σε όλο το παραλιακό μέτωπο και θα καταλήξουν οι παραλίες μας έρημες εκτάσεις. Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μόνο με επενδύσεις. Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας προβλέπονται ενθάρρυνση και εγκατάσταση της χαμηλής και μέσης όχλησης σε όλη την περιφέρεια, ενώ για την περιοχή μας θα ισχύουν απίστευτοι περιορισμοί!!!

Σχετικά Άρθρα