Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δυναμική αντεπίθεση από τον Μ. Φανουράκη: Χρησιμοποίησαν και τον χώρο της παιδείας με τον κ. Παπαδάκη να στέλνει e-mail στα σχολεία για το θέμα της συναυλίας του FY!!! (βίντεο)

“Οι ΘΛΕ –Ξανθιώτικο καρναβάλι, ανήκουν στους νέους- Μικροπολιτική από την αντιπολίτευση”

Ο Δήμος Ξάνθης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που ανέλαβε την πρωτοβουλία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους των περιοχών στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς και όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης η ανταπόκριση του Ξανθιωτών είναι συγκινητική και απίστευτα μεγάλος ο όγκος των ειδών που έχει συγκεντρωθεί, γιατί σε μία τόσο μεγάλη τραγωδία δεν χωρούν ούτε έχθρες ούτε θρησκείες και η Ελλάδα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστική και σημαντική βοήθεια.

Ο Δήμος Ξάνθης έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανταποκρίθηκε άμεσα και μάλιστα πριν από την ΚΕΔΕ και οργάνωσε την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο κύριος Φανουράκης την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η προώθηση της βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, όπου με τον συντονισμό της ΚΕΔΕ και την ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών θα αποσταλεί στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές.

Δυστυχώς, σημείωσε, είναι ένα ζήτημα που θα διαρκέσει πολύ καιρό και ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ αναφερόμενος σε συζήτηση που είχε  με συναδέλφους του στον αδελφοποιημένο  Δήμο Μπεσίκτας είπε ότι ζήτησαν να τους σταλούν power bank για τη φόρτιση των κινητών, γιατί και εκεί υπάρχει πρόβλημα και ήδη ο Δήμαρχος Ξάνθης απευθύνθηκε στην εταιρία Sunlight και τους μετέφερε το αίτημα των Τούρκων.

Οι ΘΛΕ

 Μετά από τρία  χρόνια παύσης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών ο κόσμος της Ξάνθης, οι επιχειρήσεις, οι σύλλογοι, όλοι μας έχουμε την ανάγκη να χαρούμε να ξεδώσουμε και να ξεφύγουμε από την σκληρή πραγματικότητα.

Το Καρναβάλι ανήκει στους νέους και πρέπει να το χαρούμε. Η ζωή συνεχίζεται, τόνισε με νόημα ο Μανώλης Φανουράκης, προσθέτοντας ότι στη φετινή διοργάνωση αυτή είναι η φιλοσοφία των ΘΛΕ, που αντικατοπτρίζει και τις επιλογές ιδιαίτερα των μουσικών παραστάσεων.

Ζούμε πραγματικά πολύ περίεργες εποχές ή απλώς κάποιοι… έχουμε γεράσει, η ηλικία είναι ένας αριθμός, το γήρας όμως είναι μια κατάσταση,  για να μην πω μία ιδιότητα, σημείωσε με χιουμοριστική διάθεση ο Αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι είναι σε λάθος πλαίσιο η όλη συζήτηση και οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την συμμετοχή του τράπερ FY στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Ξάνθης.

Προσωπικά αυτό το είδος μουσικής δεν με αντιπροσωπεύει, δήλωσε ο κύριος Φανουράκης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο είδος  μουσικής είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, κυρίως στους νέους και εκεί θα έπρεπε να εστιάσουμε την συζήτηση και την προσοχή μας και όχι να μηδενίζουμε και να χρησιμοποιούμε την θρησκεία και την παιδεία για να ασκήσουμε φθηνή πολιτική διαμάχη και αντιπολίτευση, η οποία αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας.

Όλες οι γνώμες εννοείται ότι είναι σεβαστές, αλλά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης  προχώρησαν σε μια συντονισμένη επίθεση για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους και όχι επειδή ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν και μάλιστα όπως ανέφερε ο Μανώλης Φανουράκης στο πλαίσιο αυτής της μικροπολιτικής χρησιμοποίησαν και τον χώρο της παιδείας με τον κύριο Παπαδάκη να στέλνει  e-mail στα σχολεία της Ξάνθης για το θέμα της συναυλίας του τράπερ.

Καταλήγοντας ο Μανώλης Φανουράκης επανέλαβε ότι το κοινωνικό φαινόμενο της τραπ μουσικής  θα πρέπει να το αναλύσουμε και να εξετασθούν οι λόγοι που ελκύει τόσο πολύ τους νέους και έκανε γνωστό ότι ήδη έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού ύστερα και από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν και στην συναυλία που θα δώσει ο τράπερ στην Ξάνθη δεν θα ερμηνεύσει τα δύο συγκεκριμένα τραγούδια με τους υβριστικούς στίχους, τονίζοντας ότι την κριτική την δεχόμαστε, αλλά να την κάνουμε μετά το τέλος των ΘΛΕ.

Συζήτηση όμως έγινε και για το θέμα της βασίλισσας του Καρναβαλιού με τον κύριο Φανουράκη να αποκαλύπτει ότι η αρχική ιδέα ήταν βασίλισσα να είναι η γνωστή παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα, η οποία ναι μεν ενθουσιάστηκε, αλλά δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την πρόταση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, γιατί θα συμμετέχει στα γυρίσματα της γνωστής σειράς “Η γη της ελιάς”.

Η μεταλλική κατασκευή στην πλατεία

Παρελθόν αποτελεί πλέον  η μεταλλική κατασκευή στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και όπως διευκρίνισε ο Μανώλης Φανουράκης υπήρχαν δεσμεύσεις από την σύμβαση και την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ΕΕ και πρέπει να υπάρξουν προτάσεις και σκέψεις από  ειδικούς για την μελλοντική εικόνα της κεντρικής πλατείας.

Η φύλαξη των Νεκροταφείων

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης τοποθετήθηκε και για το συχνό πλέον φαινόμενο των επιθέσεων στα Νεκροταφεία της Ξάνθης και ανακοίνωσε ότι ήδη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη για το θέμα και στην συνέχεια πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες  και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και αποφασίστηκε πρώτον ο Δήμος Ξάνθης να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ατόμων μέσα από το πρόγραμμα 55-67 ετών για την φύλαξη των νεκροταφείων και δεύτερον ανατέθηκε στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος να εκπονήσει σχετική μελέτη για τη φύλαξη, έτσι ώστε να δοθούν σε ιδιώτη τόσο οι εργασίες εντός του κοιμητηρίου, όσο και η φύλαξη.

Σχετικά Άρθρα