Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πανηγύρισε ο ΙΝ του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης -Τα Ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου θα παραμείνουν στον ναό μέχρι και την Κυριακή (video+foto)

Μαίρη Δαληκριάδου

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022 ο ιερός ναός του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητέρας αυτού Αγίας Ανθίας. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα πλαισιούμενο από τον εφημέριο του ναού πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νιγρίτας πατήρ Γεώργιο Κελεμπέκη και ιερείς από την ιερά μητρόπολη Ξάνθης. Στον εκκλησιασμό παραβρέθηκε εκπρόσωπος του 4ου Σώματος Στρατού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Δημαρχόπουλος και πλήθος πιστών.

Την παραμονή της εορτής 14 Δεκεμβρίου 2022 στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ενώ νωρίτερα στα Προπύλαια του ναού ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Νιγρίτα Σερρών. Τα ιερά λείψανα κόμισε ο αρχιερατικός επίτροπος Νιγρίτας πατήρ Γεώργιος Κελεμπέκης.

Δεκάδες πιστοί από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να γιορτάσουν την μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και να προσκυνήσουν τα Ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου τα οποία θα παραμείνουν στο ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 το βράδυ. Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα.

Σχετικά Άρθρα