ΕλλάδαΤελευταία Νέα

Ξάνθη – Νέα μηνύματα δήθεν από την Εθνική Τράπεζα – Προσοχή είναι απάτη !

Πολλοί συμπολίτες μας έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες μηνύματα και e-mails  από την Εθνική Τράπεζα που τους ενημερώνουν ότι έχουν εντοπιστεί παρατυπίες στον λογαριασμό τους και τους καλούν να πατήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο για να αποφύγουν δόλιες συναλλαγές και να προστατευτούν

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ !!!

Δεν έχουν τέλος οι απάτες και τα μηνύματα phishing , καθώς φαίνεται πώς οι επιτήδειοι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να εξαπατούν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί είναι πολύ εύκολο-ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζει καλά την τεχνολογία- να την «πατήσει».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κάνεις πρόκειται για ένα email με  τα σήματα της Εθνικής Τράπεζας και αν κάποιος δεν διαβάσει καλά το μήνυμα μπορεί να κλικάρει τον σύνδεσμο και να πέσει θύμα απάτης.

Προσοχή : Αν κλικάρετε τα λινκ που έχουν αυτά τα μηνύματα, πολύ πιθανό να «εξαφανιστούν» τα λεφτά σας από την τράπεζα.

Επικοινωνείτε άμεσα με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας (+30 210 48 48 484) και αναφέρετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

• Για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, επισκεφθείτε το site της Εθνικής Τράπεζας

• Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τις συνηθισμένες ηλεκτρονικές απάτες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της Εθνικής Τράπεζας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Europol, της European Commission, της ENISA και του CERT-EU οι οποίες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια συνεχούς ενημέρωσης του κοινού. Επιπλέον χρήσιμο υλικό (cyber alerts) υπάρχει και στην σελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σχετικά Άρθρα