Ροδόπη Τελευταία Νέα

Δήμος Ιάσμου: Το βράδυ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου η συναυλία με Γιάννη Πλούταρχο (Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Ειρήνης και Δημοκρατίας)

Στην Ξάνθη για την συναυλία του Πλούταρχου προπωλούνται εισιτήρια στο βιβλιοπωλείο της Πυργελή

Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Ειρήνης και Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου παρουσίασε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν καλώντας τους κατοίκους του Ιάσμου και όλης της Ροδόπης και της Θράκης να δώσουν το παρών σε αυτό.

Ο κ. Μουμίν αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στο πνεύμα και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο ήταν Ειρήνης πέρυσι όμως φέτος προστίθεται και η Δημοκρατία, υποσχόμενος να μοιραστεί το λόγο για την αλλαγή του ονόματος κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα Ως προς το πρόγραμμα, ο δήμαρχος μετέφερε πως η ημέρα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο πνευματικό κέντρο Ιάσμου, όπου θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις των διαγωνισμών ποίησης, φωτογραφίας και ζωγραφικής, με θέμα την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Οι διαγωνισμοί ήδη «τρέχουν» από τις 1 Σεπτεμβρίου, και μέχρι τις 16 Σεπτέμβριου, όποιος επιθυμεί μπορεί να στείλει τα έργα του για όποια ενότητα επιθυμεί, συνοδευόμενα από τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στο [email protected].  Ήδη μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τα σχολεία του Δήμου.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το πάνελ των αυτοδιοικητικών, με συμμέτοχές από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία, με τους τέσσερις αυτοδιοικητικούς από πλευράς της Ελλάδας που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί να είναι, πέρα του κ. Μουμίν, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 5 το απόγευμα μπροστά από το Δημαρχείο, στις 5:30 θα γίνουν οι χαιρετισμοί όλων των επισήμων, και αφού ανάψει η δάδα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει πομπή, συνοδευόμενη από τους Rodopi runners, στο γήπεδο του Ιάσμου όπου θα γίνουν οι συναυλιακές εκδηλώσεις.

Στις 6 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η απονομή του βραβείου Ειρήνης και Δημοκρατίας, όπου θα βραβευτούν αυτοδιοικητικοί από τις τρεις χώρες που συνέβαλαν παλιότερα να εμπεδωθεί η ειρήνη και η δημοκρατία στα Βαλκάνια, με τον βραβευθέντα από την ελληνική πλευρά να είναι ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Στις συναυλιακές εκδηλώσεις συμμετέχουν η Rayna από τη Βουλγαρία, η Ziynet Sali από την Τουρκία και ο Γιάννης Πλούταρχος από την Ελλάδα. Οι συναυλίες έχουν εισιτήριο της τάξεως των 5 ευρώ.

paratiritis-news.gr

Σχετικά Άρθρα