Ατζέντα Τελευταία Νέα

ΕΟΣ Ξάνθης: 4ΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΒΟΒΟΥΣΑ (10-13 ΙΟΥΝΙΟΥ –ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

Αγαπητοί μας φίλοι,
παρακάτω δίνονται οι λεπτομέρειες για την εξόρμηση του ΕΟΣ Ξάνθης στη Βοβούσα Ιωαννίνων (Βάλια Κάλντα, Φλέγκα, Αυγό). Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας προκειμένου να γίνουν οι κρατήσεις που χρειάζονται.
Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: Γιώργος Αποστολίδης 6974650736
Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου της Βοβούσας, όπου θα υπάρχει πρόσβαση σε τουαλέτες και μπάνια με ζεστό νερό. Το καταφύγιο έχει οργανωμένη κουζίνα και μπορεί να μας παρέχει πλήρη γεύματα.
Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής και στον ξενώνα που βρίσκεται εντός του οικισμού της Βοβούσας σε απόσταση 2,5 χλμ. από το καταφύγιο (40 €/δίκλινο, 50 €/τρίκλινο, 60 €/τετράκλινο με πρωινό).
Παρασκευή 10/6
Αναχώρηση το μεσημέρι από Ξάνθη με αυτοκίνητα, άφιξη το βράδυ στο καταφύγιο της Βοβούσας (430 χλμ. – 5,5 ώρες).
Σάββατο 11/6
Διάσχιση στη Βάλια Κάλντα (20 χλμ. – 1.500 υψ.): Αναχώρηση στις 9 το πρωί από το καταφύγιο Βοβούσας. Η διαδρομή είναι μεγάλη σε μήκος μα χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και θεωρείται εξαιρετικής ομορφιάς. Θα περάσουμε από τις Λίμνες Φλέγκα, την Κορυφή Φλέγκα (2.157 μ.) και θα καταλήξουμε στο Καταφύγιο Μαυροβουνίου κατά τις 5 το απόγευμα.Η επιστροφή θα γίνει με αυτοκίνητα του καταφυγίου Βοβούσας (1,5 ώρα – 40€/αυτοκίνητο).
Κυριακή 12/6
Ανάβαση στην κορυφή Αυγό (2.177 μ.) (15 χλμ. – 1.200 υψ.): Αναχώρηση στις 9 το πρωί από το καταφύγιο Βοβούσας. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και μας αποζημιώνει με πολύ ωραία θέα στην κορυφή που είναι η ψηλότερη της περιοχής. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή και άφιξη στο καταφύγιο κατά τις 3 το μεσημέρι, όπου μετά από δύο απαιτητικές διαδρομές θα μας αξίζει ένα ηπειρώτικο τσίπουρο με τη συνοδεία των τοπικών αξιόλογων εδεσμάτων.
(Όσοι δεν θελήσουν να κουραστούν ιδιαίτερα, μπορούν να επιλέξουν κάποια από τις πολλές εναλλακτικές διαδρομές που προσφέρει η περιοχή με τη συμβουλή των ανθρώπων του καταφυγίου που είναι πολύ εξυπηρετικοί και γνωρίζουν καλά το μέρος).
Δευτέρα 13/6
Επιστροφή στην Ξάνθη.
(Μπορούν όσοι θέλουν να επιστρέψουν και από την Κυριακή).
Όσοι επιθυμούν να μείνουν στον ξενώνα πρέπει να το δηλώσουν έως τις 15/5 για να γίνει η κράτηση, καταβάλλοντας ως προκαταβολή την αξία μιας βραδιάς. Ακόμη όμως και αυτοί που θα μείνουν σε σκηνές στο καταφύγιο καλό είναι να το πουν το νωρίτερο δυνατό ώστε να γίνει η συνεννόηση για τα αυτοκίνητα που θα χρειαστούν για την επιστροφή από το Καταφύγιο Μαυροβουνίου το Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα