Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Αντιδήμαρχος Παιδείας Πάνος Αμβροσιάδης: «Υιοθεσία και Φροντίδα του Πάρκου της Γειτονιάς» (foto + video)

Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το 6 νηπιαγωγείο το 6 και 14 δημοτικό σχολείο διοργάνωσε και υλοποίησε το Project: «Υιοθεσία και Φροντίδα του Πάρκου της Γειτονιάς». Με την σκέψη των εκπαιδευτικών και την βοήθεια των γονέων οδηγούν στην δράση τα παιδιά γίνονται μικροί κηπουροί που μελετούν και φροντίζουν το Πάρκο
Μαθαίνουν τι είναι το οικοσύστημα; Ποια είναι η σημασία των φυτών για τον πλανήτη. Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ποιες ιδιότητες έχουν τα φυτά του Πάρκου; Πώς αναπτύσσονται τα φυτά; Πώς γίνεται η διαδικασία της φωτοσύνθεσης; Πώς φυτεύουμε. Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν, παρατηρούν και ανακαλύπτουν, αγγίζουν και δημιουργούν, δρουν ομαδικά και συνεργάζονται. Συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών που στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν για να φυτέψουν το δικό τους γλαστράκι.

Σκοπός της δράσης ήταν η προαγωγή των αξιών του εθελοντισμού και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης.

Έτσι, οι μικροί μας φίλοι, συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στις αξίες του εθελοντισμού και να ενεργοποιούνται σε δράσεις που σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή, την Οικολογία και την Περιβαλλοντική Ευαισθησία.

Ο χορηγός της δράσης
Θέα All day Café Gastro bar!

Παναγιώτης Αμβροσιάδης
Αντιδήμαρχος
Τουρισμού Παιδείας & Πολιτισμού
Δήμου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα