Οικολογία Τελευταία Νέα

Choose Greece 2022: Το Ελληνικό περιφερειακό σχέδιο τουριστικής προβολής

Αν και οι αβεβαιότητες που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σημαντικές, το 2022 εκτιμάται πως θα είναι μία χρονιά ουσιαστικής ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό, με την επάνοδο στα επίπεδα του 2019 να αποτελεί στόχο για το 2023.

Εντός ενός τόσο ευμετάβλητου περιβάλλοντος, η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού τουρισμού προϋποθέτει έναν ουσιαστικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Η φιλοξενία, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφορία, οι αναδυόμενοι προορισμοί, η ασφάλεια, η υγιεινή και η διαχείριση κρίσεων, οι ευκαιρίες που προκύπτουν στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελούν  βασικές τάσεις και προκλήσεις για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και κατά συνέπεια τον ελληνικό τουρισμό.

Η κατανόηση τους, η παρουσίαση των βασικών  τρόπων αντιμετώπισης και η αναζήτηση των  βέλτιστων πρακτικών με στόχο την προσαρμογή του ελληνικού τουρισμού στις καθοριστικές παραμέτρους του μέλλοντος είναι το αντικείμενο του Τουριστικού Συνέδριου «Choose Greece 2022», που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από την Olympia Forum και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Πύργος Βιβλίων” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,στις 29 Απριλίου.

Μεταξύ των συνέδρων θα είναι η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ  κ. Άντζελα Γκερέκου και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Επίσης συμμετέχουν οι περιφερειάρχες Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, Θεσσαλίας κ.  Κωνσταντίνος Αγοραστός, Στεραιάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδηςκαι οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού που θα παρουσιάσουν τα δικά τους στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού, αναλύοντας θέματα που άπτονται άμεσα της συνολικής εικόνας τους προς τους δυνητικούς επισκέπτες όπως είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός, τα αναπτυσσόμενα είδη τουρισμού, οι μεταφορές, καθώς και τα μέσα προβολής για διεθνή παρουσία και δράση.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα μετέχουν επίσης ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ &Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Δήμαρχοι Μυκόνου κ.  Κωνσταντίνος Κουκάς, Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, Αιγιαλείας  κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, και Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου που μεταξύ άλλων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την βιώσιμη ανάπτυξη στους τουριστικούς δήμους

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται να είναι το roundtable για το «Resort & Residential Hospitality» στο οποίο θα μετέχουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γιώργος Πελεκανάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mitsis Hotels Group κ. Σταύρος Μήτσης, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar Resorts κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Στα αξιοσημείωτα του Συνεδρίου η, υπό τον Γενικό Διευθυντή κ. Διονύση Νικολάου, συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίου συνεργατών της διαΝΕΟσις κκ Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επικεφαλής της μελέτης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, Γεώργιος Βαγγέλας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επικεφαλής της μελέτης για τα τουριστικά λιμάνια στην Ελλάδα και κα Μαρία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου &Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος &Κλιματικής Αλλαγής (N.E.C.C.A.)

Για το real estate και  οι ευκαιρίες που προκύπτουν στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον όπου την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα συζητήσουν οι Δρ. Σωτήριος Βαρελάς, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τουριστικών Σπουδών – Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  κ. Μάριος Ραφαήλ, Επικεφαλής του γραφείου της Γενεύης στη Henley & Partners and the Key Intermediaries, Manager της Henley & Partners Switzerland AG, κ. Δημήτρης Μανουσάκης, Επικεφαλής της Savills Greece και ο κύριος Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Ξεχωριστή ενότητα στο συνέδριο και για το θαλάσσιο τουρισμό όπου την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει η κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού. Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Πάρης Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιώργος Α. Βερνίκος, Πρόεδρος της Vernicos Yachts, Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Σκαφών και Νικόλαος Βουλουμάνος, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Τουριστικών Κρουαζιερόπλοιων

Για την βιωσιμότητα στον τομέα των μεταφορών θα συζητήσουν οι κ.κ. Αλέξανδρος Αβερκιάδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα, Δημήτρης Ιατρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής ELIME, Νικόλαος Κελαϊδίτης, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ και Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Για τις μορφές ειδικού-εναλλακτικού τουρισμού και τις στρατηγικές κατευθύνσεις θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Μάρκος Δανάς, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών.

Το Συνέδριο θα συντονίσουν οι:

Η Μαρία Νικόλτσιου από τον ALPHA TV, ο Σωτήρης Πολύζος, TRT, η Νικολέττα Καζαντζίδου, amna.gr, ο Κωστής Χαλκιαδάκης, Athens news agency, η Τασούλα Παπανικολάου, Star Channel tv, η Γιούλη Ηλιοπούλου από την εφημερίδα Πατρίς, ο Βασίλης Σκουλαράκος, newsbomb.gr και ο Κωνσταντίνος Γκελντής, patrisnews.com

Δείτε το πρόγραμμα, τους ομιλητές και άλλες λεπτομέρειες για το Συνέδριο στο: www.choosegreece.gr

Σχετικά Άρθρα