ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Φυσικό αέριο και για οικονομικό, νόστιμο και γρήγορο μαγείρεμα

Το φυσικό αέριο έχει έρθει στην Ξάνθη και σιγά, σιγά πολλοί από εμάς θα αγοράσουμε και συσκευές μαγειρέματος φυσικού αερίου. Με αυτές τις συσκευές το μαγείρεμα γίνεται πιο γρήγορο και πιο οικονομικό, ενώ ταυτόχρονα το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο!!!

Η χρήση του φυσικού αερίου, θα κάνει και την ζωή των Ξανθιωτών ευκολότερη μέσω της εγκατάστασης συστημάτων θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη του δικτύου διανομής αερίου σε όλη την Ελλάδα, βλέπουμε αρκετά σπίτια να προχωρούν στην εγκατάσταση αερίου και για το μαγείρεμα.

Το μαγείρεμα με φυσικό αέριο είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια και οι διάσημοι σεφ ανά τον κόσμο, το προτιμούν όχι μόνο για τη νοστιμιά, αλλά και για την ταχύτητα και την ευκολία που προσφέρει στο μαγείρεμα. Το τηγάνισμα, το βράσιμο αλλά και το ψήσιμο στο φούρνο μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τις συμβατικές ηλεκτρικές κουζίνες, δίνοντας στο φυσικό αέριο το προβάδισμα της λιγότερης ενασχόλησης με το μαγείρεμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του μαγειρέματος με φυσικό αέριο, καθώς και πως η εγκατάσταση του θα μπορούσε να κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Άμεση ανταπόκριση θερμότητας & ταχύτητα μαγειρέματος:

Το φυσικό αέριο είναι μία πολύ αποδοτική πηγή ενέργειας, αφού διαθέτει μεγάλη θερμογόνο δύναμη. Τα σκεύη θερμαίνονται γρηγορότερα, φτάνοντας την επιθυμητή θερμοκρασία πιο εύκολα. Έτσι, το φαγητό μαγειρεύεται τελικά πιο γρήγορα είτε πρόκειται για τηγάνισμα, είτε για βράσιμο μίας σούπας, είτε ακόμα και για το ψήσιμο ενός φαγητού στον φούρνο.

Ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας:

Η φλόγα του φυσικού αερίου μπορεί να θερμάνει ένα σκεύος ομοιόμορφα. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγχεται συνεχώς τη φλόγα, άρα και την θερμοκρασία που μαγειρεύετε. Από τον βράσιμο μίας κατσαρόλας νερό, μέχρι το σοτάρισμα λαχανικών και το τηγάνισμα κάποιου κρέατος, έχετε τον πλήρη έλεγχο της φλόγας. Η ίδια ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας γίνεται και στους φούρνους αερίου που διαθέτουν ανεμιστήρα.

Υγρασία στο μαγείρεμα σημαίνει νοστιμιά στη συνταγή:

Οι φούρνοι που λειτουργούν με φυσικό αέριο αφήνουν στο θάλαμο μεγαλύτερη υγρασία από ότι οι φούρνοι που λειτουργούν με ρεύμα. Η υγρασία που απελευθερώνεται από το φαγητό, στο ψήσιμο ή στο τηγάνισμα, διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού αλλά και τους ‘’χυμούς’’ του φαγητού στο εσωτερικό του. Το αποτέλεσμα είναι η νοστιμιά να μένει μέσα στο ίδιο το φαγητό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μία τραγανή κρούστα.

Φθηνότερο λειτουργικό κόστος:

Οι συσκευές αερίου είναι λίγο ακριβότερες από τις ηλεκτρικές στην αγορά τους, όμως, η απόσβεση είναι πάρα πολύ σύντομη. Αυτό συμβαίνει γιατί το κόστος λειτουργίας είναι αισθητά μικρότερο από το ηλεκτρικό ρεύμα. Το 38% της ετήσιας ενέργειας ενός σπιτιού, καταναλώνεται στις ανάγκες του για μαγείρεμα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Η μεγάλη ισχύς των συσκευών αερίου, καθώς και η μεγάλη ταχύτητα μαγειρέματος, μπορούν να προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, οι συσκευές αερίου, λόγω της απλής τους λειτουργίας, έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και προσφέρουν μία μακροχρόνια χρήση χωρίς βλάβες και ανάγκη για επισκευές.

Η περιβαλλοντική αξία του αερίου:

Το φυσικό αέριο είναι το λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο. Οι συσκευές αερίου είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σχέση με τις ηλεκτρικές, διότι τα προϊόντα εξάτμισης του αερίου είναι καθαρότερα από ότι ο άνθρακας που καίγεται στα εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ασφάλεια συσκευών φυσικού αερίου:

Η ασφάλεια των συσκευών φυσικού αερίου είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Οι περισσότερες από τις συσκευές διαθέτουν διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες (αισθητήρες, διακόπτες, βαλβίδες) ώστε να διακόπτεται αμέσως η παροχή αερίου σε περίπτωση πιθανότητας βλάβης ή διαρροής. Στις σύγχρονες συσκευές σε περίπτωση που η φλόγα σβήσει, περιλαμβάνονται ειδικά συστήματα τα οποία είτε διακόπτουν αυτόματα την παροχή του αερίου είτε επανεκκινούν αυτόματα τη φλόγα εφόσον προηγουμένως δεν έχει σταματήσει η τροφοδοσία της κουζίνας με αέριο. Έτσι, η χρήση τους είναι απόλυτα ασφαλής και ο κίνδυνος ατυχήματος εκμηδενίζεται.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι καθιστούν τις συσκευές μαγειρέματος με φυσικό αέριο τις πιο κατάλληλες για κάθε σπίτι, καινούργιο ή παλιό. Παρακάτω παρουσιάζονται συγκεντρωτικά όλα τα πλεονεκτήματα τους:

  • Εξοικονόμηση χρημάτων & ενέργειας (έως 70% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα)
  • Γρήγορο και νόστιμο μαγείρεμα
  • Ταχύτατη λειτουργία των εστιών μαγειρέματος χωρίς προθέρμανση
  • Σταθερή θερμοκρασία με άμεσος έλεγχο στην ένταση της φλόγας
  • Ασφαλής χρήση
  • Εύκολη και απλή εγκατάσταση εξοπλισμού
  • Λιγότερος χρόνος στην κουζίνα χάρη στις ταχύτητες μαγειρέματος

Το Φυσικό Αέριο Ξάνθης, ως εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου, πέρα από την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο αναλαμβάνει και την εγκατάσταση συσκευών μαγειρέματος στην κουζίνα σας. Οι μέχρι σήμερα πελάτες μας που επέλεξαν να εγκαταστήσουν και κουζίνα αερίου, (μαζί με τις εγκαταστάσεις υγραερίου που υλοποιήσαμε) είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την ταχύτητα μαγειρέματος και από την νοστιμιά του φαγητού. Τώρα που ήρθε το Φυσικό Αέριο στην Ξάνθη ακόμα κι αν δεν διαθέτετε σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο, μπορείτε να προχωρήσετε μόνο σε εγκατάσταση κουζίνας φυσικού αερίου.

Πληροφορίες και εγκαταστάσεις – Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Τηλ. 2541600699 και 6947267737

Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας.

Γραφείο: Ελπίδος 9 (στον πεζόδρομο έναντι Public)

Σχετικά Άρθρα