Ελλάδα Τελευταία Νέα

Διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η νέα φόρμα αιτήματος στέγασης για εκτοπισθέντα άτομα από την Ουκρανία

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής φόρμας αιτήματος στέγασης που αφορά αποκλειστικά εκτοπισθέντα άτομα από την Ουκρανία. Η εν λόγω φόρμα είναι διαθέσιμη, εφεξής, σε ελληνική, αγγλική και ουκρανική γλώσσα στον ειδικό σύνδεσμο (https://migration.gov.gr/accomodation-ukraine/) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στη φόρμα καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος, καθώς και οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας, από όσους επιθυμούν να αιτηθούν στέγασης στη χώρα μας. Αμέσως μετά την υποβολή του αιτήματος στέγασης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση του αιτούντος.  

Επισημαίνεται ότι λειτουργεί ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης (migration.gov.gr/ukraine), διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ([email protected]) καθώς και τηλεφωνική γραμμή (213 162 9600, καθημερινά 07.00 – 22.00. Πληροφορίες μέσω τηλεφώνου σε αγγλικά, ουκρανικά, ελληνικά). 

Σχετικά Άρθρα