Ροδόπη Τελευταία Νέα

Παιδική παράσταση “Τρεις… και ο Αίσωπος” στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (είσοδος δωρεάν)

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσιάζει  την εξαιρετική παράστασητης Θεατρικής Ομάδας “Μικρός Βορράς”«Τρεις… κι ο Αίσωπος!» του Θοδωρή Παπαϊωάννου (νέα παραγωγή για παιδιά από 3 ετών) την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 18:00 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο η Περιφέρεια θα δεχόταν με μεγάλη χαρά από όσους επιθυμούν να βοηθήσουν τα προσφυγόπουλα του πολέμου της Ουκρανίας στέλνοντας ένα μικρό δώρο (παιχνίδια, ρούχα)  ή είδη πρώτης ανάγκης (γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες, καθαριστικά, πάνες κ.α.). Τα είδη αυτά θα συγκεντρωθούν από την Περιφέρεια, παρουσία εκπροσώπων του  Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα διατεθούν άμεσα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΕΣ.

Η είσοδος ελεύθερη για τα παιδιά κάτω των 4 ετών, για όλους τους ενήλικες απαραίτητη είναι η επίδειξη κατά την είσοδο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ενώ για τα παιδιά 4-17 ετών δύνανται να προσκομίσουν SELF-TEST 24 ωρών. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / onlinebooking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου, μετέγραψε σε θεατρικό λόγο για τον Μικρό Βορρά, τέσσερις νέους μύθους του Αισώπου. Τρεις ηθοποιοί μεταμορφώνονται επί σκηνής κάθε φορά σε διαφορετικούς χαρακτήρες, για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τέσσερις νέους μύθους του αγαπημένου μας παραμυθά: Η Αλεπού και ο Λέλεκας, Καθένας με τη γνώμη του, Ο Τζίτζικας και τα Μυρμήγκια, και Το Λιοντάρι και η Ποντικίνα.

Κάθε μύθος αναπαρίσταται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου (θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα), ώστε να εισάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να λεχθεί μια ιστορία.

Στο έργο, έννοιες όπως η φιλία, η βία, ο ρατσισμός, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος της γνώμης και η αξία της εργατικότητας και της προνόησης αναδύονται μέσα από τις ιστορίες και φωτίζονται από τους ρόλους.

Οι ήρωες του έργου που είναι έντονοι και ακραίοι μέσα από τις καταστάσεις και τα βιώματά τους αναπλάθονται, διαμορφώνονται, εξελίσσονται, αλλάζουν και φέρνουν την ανατροπή στις σχέσεις τους, τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τα πλάσματα που συμβιώνουν στο περιβάλλον τους.

Σε σημεία οι ηθοποιοί θα σταματούν την παράσταση και θα γίνονται εμψυχωτές για να συζητήσουν με τα παιδιά, δίνοντάς τους ενεργό ρόλο στην παράσταση.

Διδακτικοί και διαχρονικοί οι μύθοι του Αισώπου συναρπάζουν παιδιά κάθε ηλικίας!

Συντελεστές:

Κείμενο: Θοδωρής Παπαϊωάννου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Μουσική: Αίσων Χαρατσάρης

Στίχοι: Θοδωρής Παπαϊωάννου, Αίσων Χαρατσάρης

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Καραογλάνη, Ελίζα Μοσχοπούλου, Κατερίνα Καραογλάνη

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

Βοηθός σκηνοθέτη: ΑργιέτταΟκαλίδου

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Μελίνα Χατζηγεωργίου

Κατασκευή κούκλας/μάσκας: Μάρθα Φωκά

Διδασκαλία χειρισμού κούκλας: Θάλεια Καρεπίδη

Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Φωτογραφία-Βίντεο: Ζαφείρης Σαλμανλής

Προβολή & Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου

Οργάνωση Περιοδείας : Αλεξάνδρα Κασιούμη

Παίζουν: Άλκης Γκόσιος, Βικτώρια Παπαδοπούλου-Σισκοπούλου, Κορνηλία Προκοπίου.

Για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Ζωή Κοσμίδου

Ειδική Σύμβουλος Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Σχετικά Άρθρα