Face to FaceΤελευταία Νέα

Αυτοκαταστροφικοί οι Ξανθιώτες… Βανδάλισαν το πρόσφατα ανακαινισμένο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο! (Βίντεο – Φωτογραφίες)

Ηλίας Ασκαρίδης – Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης: «… Ήρθαμε να δούμε το Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο για να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι βανδαλίστηκε…».

Η κάμερα του xanthinews.gr κατέγραψε εικόνες που προκαλούν θλίψη και αγανάκτηση  – Πολλές οι φθορές στις υποδομές του υπαίθριου δημοτικού αμφιθεάτρου

Άγνωστοι εισέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στις εγκαταστάσεις του. Δυστυχώς κάποιος ή κάποιοι μάλλον θέλησαν  να «διασκεδάσουν» καταστρέφοντας την περιουσία των συμπολιτών τους.

Για το απίστευτο περιστατικό μίλησε στο xanthinews.gr ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης ο οποίος σοκαρισμένος περιέγραψε την στενοχώρια του όταν πρωτοαντίκρισε τις απίστευτες εικόνες βανδαλισμού : «… Ήρθαμε να δούμε το Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο για να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι βανδαλίστηκε ..».

Όπως εξήγησε  ο κ. Ασκαρίδης, περίμενε να αντικρύσει μία άλλη εικόνα γιατί όπως επεσήμανε πέρυσι πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του χώρου με την τοποθέτηση νέων καθισμάτων ενώ έγιναν  και πολλές παράλληλες  εργασίες  ελαιοχρωματισμών και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του Θερινού Αμφιθεάτρου.

«…Πραγματικά στεναχωριέμαι γιατί πέρυσι τα κάναμε – Πρέπει να σεβόμαστε τη δική μας περιουσία..»

Τέλος ο κ. Ασκαρίδης σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προστατέψει  και να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο  την περιουσία των δημοτών, λαμβάνοντας  τα απαραίτητα μέτρα μέσω περίφραξης του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα φθορών τόσο σε οχήματα πολιτών όσο και βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους, γεγονός που γεννά εύλογο προβληματισμό και ανησυχία τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα