Ελλάδα Τελευταία Νέα

H ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης (video)

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελείται σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να αναφερθεί ότι στην τελετή ενθρόνισης παρίστανται εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και μεγάλος αριθμός εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων.

Μετά το πέρας της ενθρονίσεως ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: ”ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της μακραίωνης παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης. Είμαι σίγουρος ότι θα κομίσει αυτό το πνεύμα ανανέωσης που πάντα χρειάζεται η Εκκλησία, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών που αλλάζουν. Θα κομίσει πνεύμα ενότητας αλλά και αισιοδοξίας και είμαι σίγουρος ότι θα στρέψει το βλέμμα του σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Προσωπικά του εύχομαι καλή δύναμη, η Πολιτεία στα πλαίσια των διακριτών συνταγματικών ρόλων θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας, εξάλλου όπως είπε και ο ίδιος, τον ίδιο λαό υπηρετούμε από διαφορετικές αφετηρίες. Και εύχομαι πάντα για την Κρήτη μας οι καμπάνες να ηχούν τόσο χαρμόσυνα όσο ήχησαν σήμερα.”

Πηγή Romfea.gr

Σχετικά Άρθρα