Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κοπή βασιλόπιτας του ραδιοερασιτεχνικού συλλόγου “ΤΗΛΕΘΡΑ” (φωτογραφίες)

Ο ραδιοερασιτεχνικός σύλλογος με έδρα την Ξάνθη ΤΗΛΕΘΡΑ έκοψε την Πέμπτη 3, Φεβρουαρίου την πίτα του σε γνωστό εστιατόριο της Ξάνθης

Πιο Αναλυτικά:

Η «Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης» είναι ο ραδιοερασιτεχνικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1995 και δραστηριοποιείται από την Ξάνθη  στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Μπάμπης Πλάτσης (SV7BAY) είναι από τα παλιότερα,  ενεργά μέλη του Συλλόγου, ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη υψηλά, νουθετόντας τους νεότερους και δίνοντας απλόχερα τα «μυστικά» των επικοινωνιών.

Η ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ.  κρατά  ενεργό ένα δίκτυο επικοινωνιών που ξεκινά από τα βραχέα κύματα, τις υψηλές και  υπερυψηλές συχνότητες και κυρίως κρατά ενεργούς, με διαρκή εκπαίδευση, ασκήσεις, συντήρηση εξοπλισμού και τεχνολογία, τους ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα ομάδας ώστε να συνδράμουν στην αποκατάσταση επικοινωνιών, σε δυσχερείς συνθήκες, εάν αυτό απαιτηθεί.

Συνήθως, παγκοσμίως, αυτό είναι απαραίτητο, όταν έχουμε εκτεταμένες καταστροφές από φυσικά φαινόμενα (πλημύρες-σεισμούς-σφοδρούς ανέμους) που ουσιαστικά ακυρώνουν  την παροχή ενέργειας, ή δυσχεραίνουν την ανάπτυξη επικοινωνιών από κορεσμό, λόγω υψηλής ζήτησης, των υπαρχόντων δικτύων.

Οι ραδιοερασιτέχνες, δηλαδή η «Υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη», υπάγεται στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και οι ραδιοερασιτέχνες ως εθελοντική “υπηρεσία” μαζί με τον εξοπλισμό τους, υποχρεούνται να συνεισφέρουν για το Δημόσιο Συμφέρον. 

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 η οικογένεια της «ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ», έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, αμέσως μετά από τη Γενική Συνέλευση των Μελών, που πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, στα γραφεία του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Ξάνθης κ. Κυριάκος Πανταζίδης (SV7OWK) έκοψε την πίτα που ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Βούλκος, ραδιοερασιτέχνης και μέλος του συλλόγου(SV7RAP), ευχόμενος να συνεχισθεί ο αγώνας που άρχισε εδώ και δεκαετίες, όπως και η διαρκής εκπαίδευση των μελών, ώστε όλοι να απολαμβάνουμε ένα αξιόπιστο δίκτυο επικοινωνιών, στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης (SV7LO) που το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει τη βαρύτητα των πειραματισμών του στις επικοινωνίες με ανάκλαση στη σελήνη και στους ραδιοερασιτεχνικούς επαναλήπτες που βρίσκονται σε τροχιά, στο διάστημα, μετέφερε πολλά από την τεχνογνωσία που κατέχει και μονοπώλησε  το ενδιαφέρον πολλών μελών της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ.   

 Ο Γιώργος Τσαταλτζινός με το διακριτικό (SV7FSD) που βρήκε το φλουρί της Βασιλόπιτας, σχολίασε ότι είναι  για το 2022 ιδιαίτερα τυχερός και μιλώντας για τις δράσεις την ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ., που η πανδημία περιόρισε τις δια ζώσης δραστηριότητες, τόνισε ότι η περίοδος αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημιουργική, δίνοντας στον κάθε έναν από εμάς να συντηρήσει τις προσωπικές του εγκαταστάσεις και να δώσει πολλές ώρες χειρισμού και εμπειριών με τους ασυρμάτους. Ο Γ. Τσαταλτζινός, που για δεκαετίες ήταν και τεχνικός διευθυντής στις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής (VOA), στο δασοχώρι, επανάφερε την ιδέα για τη δημιουργία διαδραστικής έκθεσης και μουσείου Τηλεπικοινωνιακού υλικού και Τηλεπικοινωνιακών συστημάτων στην Ξάνθη,  που θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και να λειτουργούν οι μαθητές της περιοχής, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή, λαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα της Γενικής Συνέλευσης.

Η οικογένεια της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ., παραμένει σε ενεργή δραστηριότητα, εκπαιδεύει τα μέλη της, συντηρεί τις εγκαταστάσεις της, ενεργοποιεί τους φίλους του συλλόγου σε επικουρική συνδρομή, πραγματοποιεί ασκήσεις αποκατάστασης επικοινωνιών σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, αναπτύσσει πρακτικές συνδρομής στην πολιτεία στην περίπτωση που αυτό πρακτικά κριθεί απαραίτητο.

«Η συνεχής ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, είναι αυτό που μας κρατά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες και την κοινωνία», σχολίασαν ακόμη δύο μέλη της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ. που ειδικεύονται και στις θαλάσσιες επικοινωνίες, ο Ανδρέας Κοντογιώργης (SV7DMG) και ο Γιάννης Μπαλόγλου(SV7OW

Σχετικά Άρθρα