Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης του Μειονοτικού Λυκείου στο ΙΘΤΠ

Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε από το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης διδακτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Β΄ Τάξης Λυκείου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, στην εικαστική έκθεση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» και στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.

Στην Έκθεση υποδέχθηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Ματζάκος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων/ΜΜΕ κ. Αντώνης Βαρβατσούλιας, οι οποίοι και τους μίλησαν για την ιστορία του Ιδρύματος και για το πώς δημιουργήθηκε η εικαστική αυτή έκθεση. 

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον “Covid-19” σε τέτοιου είδους διδακτικές επισκέψεις, οι μαθητές και οι μαθήτριες, χωρισμένοι σε ομάδες των δέκα ατόμων, περιηγήθηκαν στην έκθεση. 

Η εντύπωση που έμεινε σε όλους τους μαθητές/τριες ήταν η δυναμική της έκφρασης της Τέχνης, η οποία μέσω των ποικίλων καλλιτεχνικών δημιουργιών παρουσιάστηκε στο ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν». Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως το κάθε τετράστιχο του ποιήματος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, οι οποίοι και απέδωσαν δημιουργικά κι έντεχνα μέσα από τα έργα τους τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου συνόδεψαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος, διδάσκων εκπαιδευτικός του μαθήματος της Ιστορίας και οι εκπαιδευτικοί κ. Νουρή Αμέτ Ογλού, κ. Μαρία Ανυφαντή, κ. Φεριντέ Ιμπράμ, κ. Ιρφάν Ιμπράμ, κ. Σοφία Σπυροπούλου και κ. Πασχαλίνα Τόνα.

Εκ της Διεύθυνσης

του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα