ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Αλλάζει σελίδα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης. Η Δέσποινα Χατζηφωτιάδου διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση της Προέδρου (βίντεο)

Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου χρειάζεται νέα πρόσωπα, με οράματα και ιδέες, με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς! Και όπως μαθαίνω από τις συζητήσεις μου με δικηγόρους της πόλης, οι περισσότεροι είναι πεπεισμένοι ότι αυτές τις προσδοκίες μπορεί να τις εκπληρώσει η μαχόμενη δικηγόρος κα Δέσποινα Χατζηφωτιάδου που κατεβαίνει υποψήφια στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο κ, Μαλάκη.

Οι εκλογές

Στις 28 Νοεμβρίου 2021 οι δικηγόροι όλης της χώρας, ψηφίζουν για την ανάδειξη Προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων των δικηγορικών Συλλόγων, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους την 1-1-2022  και για την επόμενη τετραετία.

Η κ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου  συγκεντρώνει την εκτίμηση των συναδέλφων της, ως μάχιμη δικηγόρος , διαθέτοντας παράλληλα εμπειρία διοίκησης καθώς υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και του ΛΕΑΔΞ

Αξιοποιώντας τις γνώσεις και την  εμπειρία της,  διεκδικεί  για δεύτερη φορά την θέση της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ήταν  μέλος του και  γνωρίζει και από την θέση αυτή τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

 Όπως δήλωσε στο xanthinews.gr «….Έχοντας   μεγάλο το αίσθημα ευθύνης της θέσης αυτής και με την εικοσαετή εμπειρία που έχω αποκτήσει στον χώρο του συνδικαλισμού, θα δώσω την μάχη για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών της άσκησης του λειτουργήματος των  δικηγόρων της Ξάνθης. Πιστεύω βαθιά ότι η διοίκηση του Συλλόγου μας χρειάζεται νέα πρόσωπα, με οράματα και ιδέες, με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς..».

Η κ. Χατζηφωτιάδου παρουσίασε  τις προτάσεις της,  στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο xanthinews.gr και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε,  η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης θα ασκείται :

Με παρεμβάσεις καίριες, όπου και όποτε χρειαστεί, με συγκρούσεις όταν αυτό είναι απαραίτητο, συντονισμένες προς  όλους τους φορείς δικαστικούς και εξωδικαστικούς,  σε Δικαστές,  σε υπαλλήλους, σε ιδιώτες, υπηρεσίες και όπου αλλού χρειαστεί.

Με δημιουργία ομάδων εργασίας, όπου θα μπορούν όσοι  συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν με προτάσεις για δράσεις και επίλυση κάθε προβλήματος που θα ανακύψει. 

Με διοργάνωση επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όταν  οι συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε, μας το επιτρέψουν .

Με εξωστρέφεια και συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της πόλης μας. 

Με επιδίωξη  συνεργασίας με άλλους επιστημονικούς κλάδους και επακόλουθη συντονισμένη δράση. 

Με την εμπέδωση της συναδελφικότητας στην βάση των αρχών και των  κανόνων του κώδικα μας, ώστε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια μας τόσο την επιστημονική, όσο  και την επαγγελματική .

Με αρωγή και συμπαράσταση προς όλους τους συναδέλφους, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

 Με την υπόσχεση σκληρής δουλειάς, συνεχούς παρουσίας, δυναμισμού όπου χρειάζεται αλλά και ευγένειας,  η κ. Χατζηφωτιάδου ζητά την στήριξη των συναδέρφων  της .

Τέλος δεν παρέλειψε να  ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους  της που έχουν θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , και τους εύχεται ολόθερμα καλή επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα