Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Φυσικό αέριο: Νέα πτώση στις διεθνείς τιμές – Υποχωρεί και το πετρέλαιο

Οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν την αποκλιμάκωση που άρχισαν προχθές το απόγευμα, μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Μόσχα μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του καυσίμου που δίνει στην Ευρώπη.

Τα συμβόλαια παράδοσης αερίου για τον Νοέμβριο στην Ολλανδία (TTF gas futures), που αποτελούν δείκτη αναφοράς για όλη την Ευρώπη, εκτινάχθηκαν χθες το πρωί, μέσα σε λίγα λεπτά, κατά 40% στα 145 ευρώ ανά μεγαβατώρα για να υποχωρήσουν μετά την παρέμβαση Πούτιν κάτω από τα 110 ευρώ.

Χθες συνέχισαν την πτωτική πορεία, με την τιμή των TTF να σημειώνει πάντως σημαντικές διακυμάνσεις καθώς στις 10.30 το πρωί κινούνταν λίγο πάνω από τα 80 ευρώ, ενώ μετά τις 11 ανέκαμψαν και ξεπέρασαν σε κάποια στιγμή τα 100 δολάρια. 

Κάτω από τα 80 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά επίπεδα 7 ετών, καθώς στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε στις 12 το μεσημέρι κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,4%.

Ο Πούτιν καθησύχασε την αγορά, που φοβάται ότι θα υπάρχει έλλειψη αερίου τον χειμώνα, λέγοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει τις εξαγωγές της στην Ευρώπη φέτος σε ύψος – ρεκόρ.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, τόνισε ότι ένας τρόπος για να αυξηθούν οι ρωσικές εξαγωγές είναι η ταχεία έγκριση του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής θάλασσας.

Η έγκριση του αγωγού πρέπει να γίνει πρώτα από το Βερολίνο, όπου σήμερα δεν έχει σχηματισθεί ακόμη η νέα κυβέρνηση, και στη συνέχεια από τις Βρυξέλλες, μία διαδικασία που είναι αρκετά χρονοβόρα. Ο Πούτιν δεν συνέδεσε άμεσα τις πρόσθετες εξαγωγές αερίου με την έγκριση του αγωγού, αλλά σημείωσε ότι ο άλλος αγωγός αερίου, μέσω της Ουκρανίας, είναι πιο ακριβός και ρυπογόνος. «Ας σκεφθούμε για την πιθανή αύξηση της προσφοράς στην αγορά, μόνο που πρέπει να το κάνουμε προσεκτικά», είπε.

Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο και Ιταλικό λέβητα συμπύκνωσης υψηλής απόδοσης και 7 έτη εγγύηση!!!

Με μόνο 1.890 ευρώ.

Το Φυσικό Αέριο Ξάνθης σας παρέχει τώρα και για λίγες μόνο ημέρες ένα Πλήρες Οικονομικό Πακέτο Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου σε Διαμέρισμα ή Μονοκατοικία με επιτοίχιο λέβητα συμπύκνωσης και φιάλες υγραερίου.

– Προσφορά με Ιταλική ατομική μονάδα Immergas Victrix Tera 28 για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.

– Υψηλός Βαθμός Απόδοσης με ανοξείδωτο θάλαμο καύσης

– Χαμηλή Κατανάλωση υγραερίου

– Ενεργειακή Κλάση Α, μεγάλη Ισχύς σε compact διαστάσεις

Η προσφορά περιλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση των παρακάτω εξαρτημάτων:

1. Επιτοίχιος λέβητας Ιταλίας – ανοξείδωτη ατομική μονάδα Immergas Victrix Tera 28: ισχύος 28kW (καλύπτει οικία 95-100 τμ). Τεχνολογίας συμπύκνωσης.

2. Γωνία και καμινάδα διπλής ροής (με είσοδο αέρα καύσης και απαγωγής καυσαερίων) 1m.

3. Κίτ σύνδεσης φιαλών υγραερίου

4. Θερμοστάτης χώρου.

5. Σύνδεση με παροχή κρύου νερού έως 2m.

6. Σύνδεση με προσαγωγή / επιστροφή καλοριφέρ έως 10m από τους συλλέκτες του διαμερίσματος.

7. Ηλεκτρολογική σύνδεση έως 5m καλώδιο.

8. Έναυση λέβητα, ρύθμιση και έκδοση φύλλου ελέγχου καύσης.

Τιμή Προσφοράς: 1.890,00 €

(*) Δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων λέβητα.

Σε περίπτωση που η εγκατάσταση γίνει σε διαμέρισμα με πολύ παλιό δίκτυο κεντρικής θέρμανσης (χωρίς αυτονομία), απαιτείται η κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου θέρμανσης. (κόστος 900- 1000 ευρώ για 8 σώματα)

Για να αποκτήσετε την προσφορά, απλά καλέστε μας στο τηλ. 2541600699 ή 6947267737 ή στείλτε εδώ PM με τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει άμεσα.

Περισσότερες πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας. Τηλ. 2541600699 – 6947267737.

Σχετικά Άρθρα