ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Οι στόχοι και τα πρώτα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στο ECOTOUR NET, από το συντονιστή του προγράμματος Μ.Πουσπουρίκα

Τις νέες προοπτικές στον τομέα της στοχευμένης αλλά και ευρείας προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ξάνθης και της αύξησης της επισκεψιμότητας στην περιοχή, που δρομολόγησε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης  στο έργο Developing ecotourism net in Black Sea Region – Ανάπτυξη δικτύου οικοτουρισμού στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, με ακρωνύμιο ECOTOUR-NET, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENI CBC Joint Operational Programme BLACK SEA BASIN 2014-2020”, παρουσίασε , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο project manager του προγράμματος, κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας.

Στόχος και αυτού του ευρωπαϊκού προγράμματος- όπως άλλωστε όλων- είναι οι συνέργειες και  η δικτύωση χωρών με στόχο την επίτευξη κοινού αποτελέσματος, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, επεσήμανε ότι εκπονήθηκε μελέτη χάραξης τεσσάρων διαδρομών, δυο ποδηλατικών και δύο πεζοπορικών, οι οποίες μέσα στο επόμενο διάστημα θα προβληθούν εντός και εκτός χώρας, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα ξεκίνησε καμπάνια προβολής προκειμένου να επικοινωνηθεί το προϊόν που παράχθηκε και πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια σε επιχειρηματίες της τουριστικής μας αγοράς, ώστε να αξιοποιηθεί το αποτέλεσμα από τους επιχειρηματίες.

Ακούστε τον κ. Μιχάλη Πουσπουρίκα:

Σχετικά Άρθρα