Τελευταία ΝέαΤεχνολογία

Καλοριφέρ: Γιατί είναι απαραίτητος ο εσωτερικός καθαρισμός (από “λάσπη μαγνητίτη”, άλατα κλπ), τώρα πριν την αρχή του χειμώνα!!!

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Για να πετύχετε απόδοση στην θέρμανση των χώρων σας αλλά και οικονομία στο καύσιμο είναι σημαντικό τα καλοριφέρ σας να λειτουργούν σωστά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη θέρμανση, κάποια σώματα δεν ζεσταίνονται κανονικά ή καθόλου, αν ζεσταίνονται στο επάνω μέρος αλλά όχι στο κάτω, ή αν ακούτε θορύβους νερού μέσα σε αυτά κατά την λειτουργία τους, ενδέχεται να χρειάζονται εσωτερικό καθαρισμό από συσσωρευμένες επικαθήσεις στο κάτω μέρος του καλοριφέρ, που αποτελούνται κυρίως από οξείδια των μετάλλων, γνωστών σαν “λάσπη μαγνητίτη”.

Γιατί υπάρχει λάσπη και σκουριά στο καλοριφέρ;

Όσο παλαιότερο είναι το σύστημα κεντρικής θέρμανσής σας, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε λάσπη και σκουριές στα καλοριφέρ σας.

Τα μπλοκαρισμένα θερμαντικά σώματα κάνουν τους λογαριασμούς σας υψηλότερους, καθώς η θέρμανσή σας πρέπει να δουλεύει περισσότερο για να ζεστάνει το σπίτι σας. Η λάσπη μπορεί επίσης να βλάψει τον λέβητα Φυσικού Αερίου, την Αντλία Θερμότητας αλλά και τους ινβέρτερ κυκλοφορητές.

  1. Η “λάσπη μαγνητίτη” είναι ένα μείγμα βρωμιάς και σκουριάς. Αυτό συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου και συγκεντρώνεται στο κάτω μέρος των καλοριφέρ σας.
  2. Η “λάσπη μαγνητίτη” σταματά την σωστή ροή του ζεστού νερού μέσα στα καλοριφέρ. Αυτό δημιουργεί κρύες περιοχές στο θερμαντικό σώμα.
  3. Οι πάνω περιοχές του σώματος δεν επηρεάζονται από τη “λάσπη μαγνητίτη” και θερμαίνονται κανονικά.

Πώς λειτουργεί το ξέπλυμα της εγκατάστασης (καθαρισμός με αντλία και χημικά)

Εάν τα σώματά σας είναι παλιά ή πιστεύετε ότι έχετε ιλύ που εμποδίζει τα καλοριφέρ σας, ζητήστε μας να κάνουμε έναν δωρεάν έλεγχο της εγκατάστασής σας με θερμοκάμερα.

Στην συνέχεια εάν χρειαστεί καθαρισμός της εγκατάστασή σας, μπορούμε να αναλάβουμε όλη την διαδικασία. Ο τεχνικός μας, θα συνδέσει μια εξωτερική αντλία στο σύστημά σας και με την ισχυρή ροή νερού και ειδικών χημικών καθαριστικών, θα ξεκολλήσει και θα απομακρύνει τη λάσπη, τη σκουριά και τις επικαθήσεις αλάτων από όλο το κύκλωμα, καλοριφέρ, διακόπτες, σωληνώσεις, συλλέκτη, λέβητα .

Η διαδικασία δεν είναι απλή και μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες για να ξεπλύνετε το σύστημα καλοριφέρ σας. Στην συνέχεια θα γεμίσουμε το κύκλωμα σας με φρέσκο καθαρό νερό μαζί με την προσθήκη ενός διαλύματος αναστολέα. Αυτή η υγρή χημική ουσία θα εμποδίσει την νέα συσσώρευση “λάσπη μαγνητίτη” ξανά για πολλά χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες Τεχνικό Γραφείο Καρυπίδης τηλ. 2541600699 ή 6947267737 με PM στην σελίδα μας στο Facebook.

Σχετικά Άρθρα