ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Η Ξάνθη γιόρτασε τον πολιούχο της (video + φωτο από τον πολυαρχιερατικό εσπερινό στον Τίμιο Πρόδρομο)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στις 7 το απόγευμα, παραμονές του εορτασμού του πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου στον Μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Mητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμος. Μαζί του συνχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμος, o Επίσκοπος Άσσου κ Τιμόθεος και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμονας.

Αμέσως μετά ακολούθησε μικρή λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Τιμίου Προδρόμου πέριξ της πλατείας μητροπόλεως όπου και ακολούθως τελέσθηκε θεία αρτοκλασία. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμος.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος,  ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Εφραιμίδης, πρώην βουλευτές της Ξάνθης, και πλήθος κόσμου. Επίσης παραβρέθηκε και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Θεσσαλονίκη κ. Αυγέρη Πέτρου Θεοδώρα .

Στον μητροπολιτικό ναό μεταφέρθηκε προς προσκύνηση όπως είθισται κάθε χρόνο και η ιερή εικόνα της Παναγίας της Καλαμούς που κατεβαίνει στην πόλη της Ξάνθης στον καθεδρικό ναό προς προσκύνηση και μεταφέρεται για τον εορτασμό του Τιμίου Προδρόμου.

Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης

Δείτε το live video της xanthinews.gr

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/983477219158037

Δείτε Φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα