Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δήμαρχος Μύκης για τη φωτιά κοντά στο Γυφτόκαστρο : Εντοπίστηκε γρήγορα και σβήστηκε γρήγορα

Προβλημάτισε, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχή, χθες Κυριακή, αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο Γυφτόκαστρο, εντοπίστηκε γρήγορα, οριοθετήθηκε, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και τελικά σβήστηκε νωρίς χθες το βράδυ.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο Δήμαρχος Μύκης Χουσεΐν Ντελή Ριτβάν επεσήμανε ότι ευτυχώς όλα πήγαν καλά:’ η φωτιά ξέσπασε ψηλά, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κάτω από το Γυφτόκαστρο. Εντοπίστηκε στο ξεκίνημα της από έναν πρώην συμβασιούχο του Δήμου μας που μένει εκεί , ο οποίος άμεσα μας ειδοποίησε όπως και την Πυροσβεστική. Σπεύσαμε στο σημείο μαζί με τον αντιδήμαρχο και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας. Ο Δήμος μας έθεσε μηχανήματα, οχήματα και υδροφόρα στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Καταλυτική ήταν η παρουσία των εναερίων μέσων που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης καθώς το σημείο ήταν δύσβατο για τα πεζοπόρα τμήματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι οποίοι κατάφεραν γρήγορα να τη σβήσουν. Η χθεσινή ήταν η τέταρτη φωτιά που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή φέτος…’

Με αφορμή πάντως τα τραγικά περιστατικά των προηγούμενων ετών στο Δήμο Μύκης που στοίχισαν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και περιουσιών στην περιοχή, αλλά και τα φετινά συμβάντα, ο Δήμαρχος Μύκης, για μια ακόμη φορά, επαναφέρει την απόλυτη ανάγκη ίδρυσης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Εχίνο:’ Να θυμίσω ότι θρηνήσαμε θύματα από πυρκαγιές –και όχι πάντα καλοκαιρινούς μήνες- στο Δήμο Μύκης. Από τις 2-9-2019 που ανέλαβα Δήμαρχος,  με έγγραφα μου , επανειλημμένως, θέτω υπόψη των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, των υπουργείων, τους λόγους για τους οποίους είναι απόλυτα αναγκαία η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Εχίνο. Ο Δήμος μας είναι μέσα στο δάσος, οι αποστάσεις μέχρι τους τελευταίους οικισμούς μεγάλες και οι μόνιμοι κάτοικοι 17.000. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εντάχθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό η δημιουργία κλιμακίων σε 30 περιοχές περίπου σε όλη την χώρα, αλλά όχι στο Δήμο Μύκης. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες’, κατέληξε.

Ακούστε το Δήμαρχο Μύκης:

Σχετικά Άρθρα