Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Γιάννης Μπούτος για υπόθεση Φερτούν: Το προεδρείο είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας του Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο)

Το δημοτικό συμβούλιο ακολούθησε όλες τις νόμιμες οδούς και τις νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χασάν Ογλού Φερτούν

Για τις πληροφορίες  που κυκλοφόρησαν και αφορούσαν  στη δικαίωση του κ. Φερτούν και την αποδοχή  της αίτησης ακύρωσης της απόφασης από το ΣτΕ , που τον κατέστησε έκπτωτο από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, μίλησε στο xanthinews.gr, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Ιωάννης Μπούτος.

Ο κ. Μπούτος επιβεβαίωσε μεν  ότι όντως  υπάρχουν εξελίξεις επί τους θέματος , σύμφωνα πάντα με διάφορες πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει αλλά μέχρι να έχει στα χέρια του τα επίσημα έγγραφα και την απόφαση, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κάτι.  

Η δικαίωση όσον αφορά το προεδρείο είναι  ότι ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες οδούς

][

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπούτος ,  το δημοτικό συμβούλιο έπραξε τα δέοντα και πρόσθεσε : «..Ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες οδούς και τις νόμιμες διαδικασίες για τι αυτό οφείλαμε να πράξουμε. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα να μας έρθει η επίσημη απόφαση, η οποία, απ’ ότι πληροφορούμαι βρίσκεται  αυτή την στιγμή στο στάδιο της καθαρογράφησης και θα μας παραδοθεί .Μέχρι όμως να παραλάβω ένα επίσημο έγγραφο  του κράτους, της αποκεντρωμένης ή του ανωτάτου δικαστηρίου που θα αναφέρει ότι ο κ. Φερτούν δεν διώκεται πλέον για τίποτα  και είναι αθώος, τότε μόλις εκτίσει την ποινή της αργίας του,  θα επανέλθει κανονικά στα έδρανα ου δημοτικού συμβουλίου..» .

Αναφερόμενος στα πυρά που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για την διαχείριση του εν λόγω θέματος και τις διάφορες μηνύσεις που υποβλήθηκαν μεταξύ δημοτικών συμβούλων και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων , ο κ. Μπούτος υπογράμμισε  ότι δεν γνωρίζει τι τροπή θα πάρει  η υπόθεση των μηνύσεων  αν και θεωρεί ότι  θα λάβουν την οδό της δικαιοσύνης και συμπληρώνει :

«…Θεωρώ ότι έγιναν εν βρασμώ ψυχής και καλό θα ήταν να σταματήσουν  και να επικρατήσει σωφροσύνη και σοβαρότητα..».

Αν συνεχιστούν όμως,  θεωρώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους ανθρώπους που αλληλομηνύθηκαν, κατέληξε ο κ. Μπούτος. 

Σχετικά Άρθρα