Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Πολυκάρπου| Τρισάγιο την μνήμη του Αρχ. Πολυκάρπου Δημητριάδη

Την 23η Φεβρουαρίου εκάστου έτους η Αγία μας Εκκλησία , εορτάζει και τιμά την Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης. Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Αγίου Πολυκάρπου, της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, (Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΝΩΝ) Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμονος εν συνεχεία τελέσθηκε τριγάσιο στην μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Πολυκάρπου Δημητριάδη , ο οποίος έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος (κατά κόσμον Παναγιώτης Δημητριάδης) γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 25 Ιανουαρίου 1978 και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης. Το έτος 2001 έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκάρη Μοναχός την 21η Δεκεμβρίου 1996 στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης και τα Χριστούγεννα του ιδίου έτους χειροτονήθηκε Διάκονος. Στις 27 Ιουλίου του 2002 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και προχειρίστηκε σε Αρχιμανδρίτη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα. Διορίσθηκε στην κενή θέση Ιεροκήρυκος του Νόμου 1811/1988 της Ιεράς Μητροπόλεως κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από τη θέση αυτή περιήλθε τις Ενορίες της πόλεως και της υπαίθρου της Ιεράς Μητροπόλεως εργαζόμενος φιλότιμα και με ιεραποστολικό ζήλο. Διετέλεσε Γραμματέας της Υποεπιτροπής για την επιδότηση του Τρίτου Τέκνου των Χριστιανικών Οικογενειών της Θράκης. Υπήρξε Τακτικό Μέλος του Επισκοπικού Δικαστηρίου της καθ ἡμᾶς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα τελευταία χρόνια, υπέμεινε αγόγγυστα τη βαρύτατη ασθένεια και την αντιμετώπισε με καρτερία και υπομονή. Εξεδήμησε προς Κύριον την 4η Δεκεμβρίου 2012.

Ο π. Πολύκαρπος υπήρξε αγαπητός τόσο στην ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, όσο και στην κοινωνία της πόλεως, ικανός, και αφοσιωμένος στην Εκκλησία πνευματικός εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου.

Ας είναι Αιωνία η Μνήμη Σου , αγαπητέ μας Αδερφέ Πατέρα Πολύκαρπε και ο Αναστάς Κύριος μας ας αναπαύει την Ψυχή Σου.

Με στοιχεία από τον π. Αντώνιο Βούλκο

Σχετικά Άρθρα