ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Παναγιώτης Αμβροσιάδης: 13 Φεβρουαρίου 2021 – Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Το 1923 στην Ελλάδα άρχισε μια προσπάθεια εγκατάστασης ραδιοφωνικού πομπού.

Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός εξέπεμψε στη Θεσσαλονίκη με ιδιωτική πρωτοβουλία από το ραδιοηλεκτρολόγο Χρίστο Τσιγγιρίδη στις 25 Μαρτίου του 1928 και 20 ολόκληρα χρόνια λειτούργησε στην πόλη, μεταδίδοντας τακτικές εκπομπές.

Ο πρώτος εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός ιδρύθηκε και λειτούργησε στην Αθήνα, στις 25 Μαρτίου του 1938 και το 1945 ιδρύθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) που ανέλαβε την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού.

Το ραδιόφωνο ενώνει τους ανθρώπους. Σε μία εποχή ταχείας εξέλιξης των ΜΜΕ, το ραδιόφωνο κρατάει μία ειδική θέση σε κάθε κοινωνία ως μία προσιτή και ζωτικής σημασίας πηγή ειδήσεων και πληροφοριών.

Το ραδιόφωνο έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο, εξίσου ως πηγή πληροφόρησης και έμπνευσης.

Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ας αναγνωρίσουμε τη σταθερή δύναμη του ραδιοφώνου ενός μέσου μαζικής επικοινωνίας που εδώ κι ένα σχεδόν αιώνα έχει διαμορφώσει καθοριστικά την κοινωνία, την οικονομία και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Το ραδιόφωνο αφήνει τη φαντασία ελεύθερη να ταξιδέψει, να πλάσει κόσμους, οδηγός είναι μία φωνή η οποία κάνει κατάθεση ψυχής για να έρθει πιο κοντά σου και να ταξιδεύει το μυαλό σου, δημιουργείς εικόνες, αναπολείς, νοσταλγείς, ερωτεύεσαι, χαίρεσαι…

Χρόνια Πολλά και πάντα Ελευθέρα!!!

Παναγιώτης Αμβροσιάδης-Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης “Όμορφη Πόλη 89,9”

Σχετικά Άρθρα