Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Σιδεράκια δοντιών – Ποιοι είναι οι τύποι για κάθε ηλικία

Η λειτουργική ορθοδοντική θεραπεία με τα κλασικά σιδεράκια δοντιών είναι κατάλληλη για τα παιδιά που βρίσκονται μέχρι την ηλικία των 12. Αναλόγως του μεγέθους του προβλήματος η θεραπεία αυτή μπορεί να γίνει είτε με μασελάκια είτε με ακίνητα σιδεράκια δοντιώνπου μπορούν να προσφέρουν μοναδικά αποτελέσματα.

Οι θεραπείες αυτές έχουν σκοπό την από νωρίς διόρθωση των σκελετικών ανωμαλιών που συμβαίνουν στο πρόσωπο προκειμένου να μην διαταραχθεί καθόλου η διάπλαση.

Για τους ενήλικες από την άλλη, υπάρχουν πιο διακριτικές λύσεις, που διορθώνουν εξίσου καλά τα περιοδοντικά προβλήματα. Τα διαφανή σιδεράκια της τεχνικής Invisalign μπορούν να επιλεγούν σε όσους επιθυμούν να ισιώσουν τα δόντια τους, χωρίς να φαίνεται αντιαισθητικό το πρόσωπο και με λιγότερη δυσφορία κατά τη μάσηση ή την ομιλία που τα κλασικά σιδεράκια προσθέτουν προβλήματα.

Πλεονεκτήματα της τεχνικής Invisalign

Τα δόντια ισιώνουν και το χαμόγελο ομορφαίνει, ενώ ο ασθενής νιώθει άνεση φορώντας τα, συγκριτικά με τα παραδοσιακά σιδεράκια που σφίγγουν την γνάθο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η εμφάνιση των δοντιών συνεχίζει να είναι καλαίσθητη. Επίσης η μάσηση είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς επίσης και η τήρηση μιας καθημερινής υγιεινής είναι εύκολη.

Ενόχληση από τα σιδεράκια

Όσον αφορά την κλασική θεραπεία με τα σιδεράκια, είναι λογικό να υπάρχει η αίσθηση πίεσης στην οδοντοστοιχία και ενοχλήσεις στα ούλα, που όμως με τον καιρό υποχωρούν. Πολύ βοηθητικό σε αυτό είναι οι νέες τεχνολογίες που έχουν προκύψει και στόχο έχουν την πιο άνετη θεραπεία. Όσοι δοκιμάζουν τα διάφανα σιδεράκια τα οποία πολλές φορές είναι και αφαιρούμενα, τότε η μοναδική ενόχληση είναι η πίεση την πρώτη μέρα, μέχρι να τα συνηθίσετε. Ο ορθοδοντικός θα σας δώσει τις απαντήσεις που αναζητάτε.

Σύγχρονη ΟρθοδοντικήΘεσσαλονίκη – Καλαμαριά

Ιστοσελίδα: orthodontics.net.gr

Σχετικά Άρθρα