Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Αναστάσιος Καραδέδος: Να μην αρρωστήσουμε – Νοσοκομεία ικανά – Εμβόλια αρκετά, το τρίπτυχο του κοροναϊού

Το τρίπτυχο της διαχείρισης του κορωναϊού περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης: Να μην αρρωστήσουμε-Νοσοκομεία ικανά-Εμβόλια αρκετά…

Σύμφωνα με τον κ. Καραδέδο η πανδημία θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τις κοινωνίες, γεγονός που επαναφέρει τον πολίτη σε βασικό συντελεστή της αντιμετώπισης της κατάστασης, καθώς, οι δημόσιες δομές υγείας δεν ενδυναμώθηκαν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα μετατρέπεται σε… φιάσκο σε όλη την Ε.Ε.

«Λιγότερο κράτος, περισσότερη κοινωνία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο πολίτης θα πρέπει να «προσέχει». Κοινώς, να ακολουθεί πιστά τα μέτρα και να προσπαθήσει να μην αρρωστήσει, παρά το γεγονός ότι είναι κουρασμένος και αρκετά θυμωμένος, από τον περιορισμό που του έχει επιβληθεί εδώ και ένα χρόνο, περίπου…

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κι ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται τους θεσμούς, τα παιδιά, τους γέρους, όλους», σχολίασε…

Αναφερόμενος στη δημόσια υγεία, επισήμανε ότι οι δομές δεν ενδυναμώθηκαν, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έθεσε αυτήν την παράμετρο ως πρωτεύουσα, αντίθετα «Κυριάρχησε η μιντιακή διαχείριση της πανδημίας και δεν μπήκαμε σε μια ανάταξη της δημόσιας υγείας, αντίθετα, στην Ξάνθη, είχαμε μείωση των γιατρών».

Σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα επισήμανε ότι αυτό, αποκάλυψε τη γύμνια της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ αναφέρθηκε σε κράτη, όπως το Ισραήλ, τα οποία κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, ακολουθώντας τον «δικό τους δρόμο», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει  «κάτι να γίνει -δεν μπορούμε να περιμένουμε την Κομισιόν».

Σχολίασε πως οι μεταλλάξεις δε θα σταματήσουν να υπάρχουν, προσθέτοντας ότι αν χρειάζεται ο εμβολιασμός να γίνει και τρεις φορές τον χρόνο, αυτό θα πρέπει να μπορεί να επιτευχθεί, «αρκεί να έχουμε το εμβόλιο», τόνισε.

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα και μη των εμβολίων διάφορων εταιριών σημείωσε ότι θα πρέπει να βρούμε και να απαιτήσουμε το πιο ασφαλές εμβόλιο και πρόσθεσε «πως ίσως θα πρέπει να υιοθετήσουμε την πρόταση Τσίπρα, του καγκελαρίου της Αυστρίας, αλλά άλλων ευρωπαίων παραγόντων, για άρση της πατέντας».

«Η δική μας κοινωνία αντέχει δε «νοσεί». Έχουμε… αντισώματα γύρω από τις κρίσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δε θεωρεί ότι η «ατομική ευθύνη» αποτελεί τη λύση του προβλήματος. Αντίθετα, όπως είπε, συλλογική είναι η ευθύνη και η λύση θα πρέπει να δοθεί από την Πολιτεία, τις πολιτικές και τις δομές υγείας.

Σχετικά Άρθρα