Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στους -15 το θερμόμετρο στον Λειβαδίτη!!! Λάκης Ελευθεριάδης: Ανταποκριθήκαμε στις ακραίες συνθήκες. Ευχαριστώ από την καρδιά μου το προσωπικό

Το θερμόμετρο έδειξε 15 βαθμούς Κελσίου κάτω από το 0 στον Λειβαδίτη της Σταυρούπολης, με το Καρυόφυτο να καταγράφει -8 βαθμούς Κελσίου, -7 η Πασχαλιά και η Δρυμιά,  -5 η Σταυρούπολη, το Ιωνικό, τα Κομνηνά και το Λυκοδρόμιο, για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Η χιονοπτώσεις στα υψηλά  υψόμετρα  καθώς και  η πάχνη και ο παγετός στα αμέσως χαμηλότερα,  δυσκόλεψαν την επικοινωνία στους ορεινούς οικισμούς,  με τους κατοίκους να ανεβάζουν κατακόρυφα την τροφοδοσία στις θερμαντικές οικιακές συσκευές, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες.

Ο Δήμος Ξάνθης και μέσα στο Σαββατοκύριακο, κράτησε το οδικό δίκτυο ασφαλές, ρίχνοντας αλάτι σε σημεία,  που οι έμπειροι εργαζόμενοι στα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας Ξάνθης, έχουν επισημάνει προκυμμένου οι οδηγοί να αποφύγουν τις “παγίδες” σε ανήλιαγα σημεία που κρύβουν οι δρόμοι.

Το αλάτι που έπεσε στο δίκτυο,  από τη διασταύρωση για Καρυόφυτο, στο κάτω Καρυόφυτο και έως τον Λειβαδίτη και το Δασικό Χωριό, τα ξημερώματα της Κυριακής επέτρεψε αρκετούς να επισκεφθούν την περιοχή και να χαρούν το χιόνι, να παίξουν χιονοπόλεμο, μικροί και μεγάλοι και τελικά να απολαύσουν τη χειμωνιάτικη εντυπωσιακή εικόνα της ορεινής περιοχής της Ξάνθης.

Απόστολος Ελευθεριάδης: Η προσπάθεια ήταν διαρκής

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης, Απόστολος Ελευθεριάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης: “Η προσπάθεια ήταν διαρκής και έντονη για να φτάσει η αλατιέρα του Δήμου Ξάνθης στον  Λειβαδίτη, πραγματοποιώντας ειδικούς χειρισμούς και να ανοίξει τον δρόμο έως το Δασικό χωριό. Με μέριμνα του Δήμου έπεσε αλάτι και σε επιλεγμένα σημεία στη διαδρομή έως την Ξάνθη, λειτουργώντας προληπτικά στον παγετό που επικρατεί στην περιοχή και σε ενδεχόμενη χιονόπτωση, που μπορεί να σημειωθεί στις επόμενες ώρες.

Η τεχνογνωσία, όπως και η εμπειρία είναι σημαντική και μας δείχνει οτι πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά, ώστε να υπάρχει υπόβαθρο, που θα αποτρέψει καταρχήν τον σχηματισμό πάγου και αμέσως μετά από τα φαινόμενα, η επέμβασή μας, διαμορφώνει, την καθοριστική στην ασφάλεια, κατάσταση.

Ευχαριστώ, από την καρδιά μου, το άξιο προσωπικό του Δήμου Ξάνθης, που καταβάλει κάθε προσπάθεια και καταφέρνουμε, όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε, στις δύσκολες συνθήκες “.

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που κινούνται, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο οδικό δίκτυο Ξάνθης -Σταυρούπολης-Παρανεστίου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην αναπτύσσουν μεγάλες για τα δεδομένα της εποχής ταχύτητες, γνωρίζοντας ότι ο παγετός λειτουργεί πολλές φορές “ύπουλα”, χωρίς να μας δίνει ορατά χαρακτηριστικά της κατάστασης του οδοστρώματος.

Σχετικά Άρθρα