Γυναίκα και ΠαιδίΤελευταία Νέα

7 τρικ για να δείχνει το μπάνιο σου μεγαλύτερο

Πολλές φορές βλέπεις σε ταινίες και φωτογραφίες μπάνια που στην καλύτερη είναι τόσο μεγάλα όσο το σαλόνι σου ή και το μισό σου σπίτι. Με μια κατάλευκη μπανιέρα καταμεσής, πολλά ντουλάπια και ράφια, ολόσωμο καθρέφτη, διπλό νιπτήρα και άλλες λεπτομέρειες.

Σίγουρα πολλά μπορείς να διορθώσεις αν κάνεις μια συνολική ανακαίνιση σπιτιού και πάρεις λίγο χώρο από άλλα δωμάτια με σκοπό να μεγαλώσει το μπάνιο. Στην περίπτωση όμως που αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείς να κάνεις κάποιες μετατροπές ώστε να δείχνει ακόμα και διπλάσιο.

  1. Προτίμησετολευκόχρώμα

Το λευκό χρώμα στα πλακάκια, τους τοίχους, τα είδη υγιεινής, τα αξεσουάρ, αυτόματα μεγαλώνει τον χώρο και τον δείχνει πιο φωτεινό. Το χρώμα αυτό δεν στερεί τίποτα από το χαρακτήρα του, δηλαδή δεν γίνεται μονότονο. Αν όμως, έχεις αυτή την αίσθηση, μπορείς να παίξεις με τα πλακάκια και κάνοντας ανακαίνιση μπάνιου να βάλεις διάσπαρτα 2-3 χρωματιστά ή για κάτι χωρίς πολύ κόπο, χρωματιστές πετσέτες.

  • Συνδύασε τους τόνους

Αν το λευκό δεν είναι ψηλά στην προτίμησή σου προτίμησε ένα χρώμα που θα παίξεις με τους τόνους του. Το γκρι είναι ιδανικό χρώμα γιατί οι τόνοι του αγγίζουν πολλά χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο. Toίδιο συμβαίνει και με το μπεζ και τις αποχρώσεις της βανίλιας.

  • Ισορρόπησε το χώρο με την αισθητική

Είναι ωραίο να έχεις αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο για να φυλάς αντικείμενα αλλά πρέπει να μην το πνίξεις κιόλας. Έχε στο νου σου να φτιάξεις ράφια ή βάλεις ένα έπιπλο μόνο για τα βασικά. Ειδικά αν ο χώρος είναι μικρός, μην τον φορτώσεις με διακοσμητικά στολίδια, κεριά, γλαστράκια, κλπ. Όσο ωραία και να είναι, κάνουν το χώρο να δείχνει μικρότερος όταν είναι στριμωγμένα.

  • Άλλαξε τον καθρέφτη

Κλασικό τρικ για να δείχνει έναδωμάτιο μεγαλύτερο. Ένας μεγάλος καθρέφτης μπορεί να διπλασιάσει στο μάτι το χώρο σου. Διάλεξε έναν με ωραίο περίγραμμα σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.

  • Χρησιμοποίησε το γυαλί

Όπου και να μπει αυτό το υλικό θα δώσει άπλα στο χώρο και θα τον κάνει πιο μίνιμαλ. Ανέχειςντουζιέρα, αντικατέστησε την πόρτα της καμπίνας με μια γυάλινη. Αν έχεις μπανιέρα με κουρτίνα ή πλαστική συρόμενη πόρτα άλλαξέ τα με μια γυάλινη κατασκευή. Αν θέλεις να μη φαίνεσαι, βάλε γυάλινη πόρτα με αμμοβολή που θα εξακολουθεί να δίνει αέρα και φως στο μπάνιο χωρίς να σε βλέπουν.

  • Αντικατέστησε την μπανιέρα

Αν η καθημερινότητα δεν σου επιτρέπει να γεμίζεις την μπανιέρα και να απολαμβάνεις, ένας τρόπος να εξοικονομήσεις χώρο είναι να την ξηλώσεις και να τοποθετήσεις μια ντουζιέρα.

  • Άλλαξε τα φώτα

Ο σωστός φωτισμός δίνει εύρος στο χώρο σε σύγκριση με τα χαμηλά φώτα που τον συρρικνώνουν. Κυρίως αν δεν υπάρχει παράθυρο για να μπαίνει το φως του ήλιου, χρειάζεται καλός φωτισμός για να μπορείς να απολαμβάνεις τις συνήθειες που κάνεις στο μπάνιο για την προσωπική σου φροντίδα.

Σχετικά Άρθρα