Επιστολές Τελευταία Νέα

Διευθυντής ΕΕΕΚ Ξάνθης μας λέει: «Δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε τους λέγαμε…»

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν πέντε εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο Ειδικό Σχολείο της Ξάνθης ΕΕΕΚ με αποτέλεσμα αυτό να τεθεί σε καραντίνα. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου, Κλεομένης Ψωμακέλης, «δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόμασταν. Πέντε συνάδελφοι θετικοί στο COVID19 στο ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ. Το σχολείο από σήμερα σε καραντίνα».

Ακολουθεί το μήνυμα του Διευθυντή του σχολείου

Αρχικά εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου στο ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ που είναι θετικοί, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας βλέπαμε στο σχολείο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Από την μία πλευρά δεν μπορούσαμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και διάδοσης του COVID λόγω της δομής των ΕΕΕΕΚ (αποστάσεις μαθητών, μάσκες, αλληλοαντίδραση των μαθητών) παρότι προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (ανοικτά παράθυρα, απολύμανση στα διαλείμματα…).

Από την άλλη πλευρά αισθανόμασταν ότι ο ιός πλησιάζει, ότι είναι δίπλα μας αφού  μαθαίναμε για κρούσματα σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Η κατάσταση έγινε χειρότερη όταν άρχισαν να απουσιάζουν συνάδελφοι με άδειες ειδικού σκοπού. Ενημέρωσα εγγράφως την Δ/μια, και μέσω αυτής την Περιφέρεια και το Υπουργείο. Επίσης ζήτησα την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων να ενημερώσουν την Ομοσπονδία τους για την υγειονομική βόμβα στα ΕΕΕΕΚ.

Προτάθηκε να γίνουν rapid test στα ειδικά σχολεία. Εμείς και οι μαθητές δεν θέλουμε να μάθουμε ότι αρρωστήσαμε, δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε τους λέγαμε. Οι ηλικίες των μαθητών (14 έως 22 ετών) είναι τέτοιες που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Αρκετοί γονείς σταμάτησαν να στέλνουν τα παιδιά του στο σχολείο για ευνόητους λόγους.

Τους προτείναμε να κλείσουμε και να συνεχίσουμε τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Υπήρχε αυτή η εμπειρία γιατί τα πήγαμε άριστα στην πρώτη καραντίνα. Χθες και σήμερα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων πήγαμε και κάναμε τεστ σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που οργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης για τους πολίτες της πόλης. Δυστυχώς έσκασε η βόμβα.

Πέντε συνάδελφοι θετικοί. Δεν ξέρουμε πόσοι μαθητές είναι θετικοί. Δεν ξέρουμε πόσοι γονείς και συγγενείς των μαθητών κόλλησαν. Δυστυχώς το σχολείο έκλεισε και τώρα προσπαθούμε με τους εκπαιδευτικούς που απέμειναν να ξεκινήσουμε την τηλεκπαίδευση!

ΨΩΜΑΚΕΛΗΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ Δ/ντής ΕΕΕΕΚ ΞΆΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα