Κόμματα Τελευταία Νέα

Βίντεο: Με εχθρική διάθεση η υποδοχή του γνωστού στους Ξανθιώτες Ν. Πιπερίγκου στο Αζερμπαϊτζάν

Με το «καλημέρα» ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαος Πιπερίγκος, διαπίστωσε το εχθρικό – επιεικώς – κλίμα για τη χώρα μας, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ, την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Στις δηλώσεις του ενώπιον του Έλληνα Πρεσβευτή, ο Αλίγιεφ ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετώπισε και την Ελλάδα και την Κύπρο ως εχθρικές χώρες και τις κατηγόρησε ότι συνεργάζονται στρατιωτικά με την Αρμενία.

Ταυτόχρονα, ο Αζέρος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η ευθυγράμμιση της πολιτικής του Μπακού με την Άγκυρα είναι απόλυτη σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδερφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις περιστάσεις. Αυτοί υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα ζητήματα και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Αλίγιεφ, επισημαίνοντας στον νέο Έλληνα Πρέσβη: «Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες».

Μετά την απαράδεκτη υποδοχή του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν στον νέο διπλωματικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στη χώρα, δεν άργησαν να έρθουν και τα «συγχαρητήρια» του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεχμέτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter. «Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας!!! Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα Έθνος, δύο κράτη» έγραψε συγκεκριμένα.

Με πληροφορίες από το: protothema

Σχετικά Άρθρα