Κόμματα Τελευταία Νέα

Η ΚΝΕ Ξάνθης για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ

Καταδικάζουμε «τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ. Δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατέλειωτων θυμάτων αστυνομικής και ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ. Αυτή η νέα δολοφονία, με την εικόνα του αστυνομικού με το γόνατο στο λαιμό του θύματος, ο οποίος πέθανε από ασφυξία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή και τον αποτροπιασμό εκατομμυρίων εργαζομένων και νέων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Δείχνει τη βαρβαρότητα με την οποία το αστικό κράτος, “στη μητρόπολη του καπιταλισμού”, στην “πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ”, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους και φτωχούς -όπως ήταν ο Φλόιντ- που ψάχνουν για ένα μεροκάματο. Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του Αφροαμερικανού Ομπάμα και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ.

Ταυτόχρονα, με την πολιτική τους στις ΗΠΑ, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, το φασισμό, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ “εταίρο” του ελληνικού λαού, που έχουν μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μια αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ξοδεύουν ένα πακτωλό εκατομμυρίων για να αντιστρέψουν το αντι-Αμερικάνικο κλίμα στον ελληνικό λαό ,με ειδική στόχευση και στη νεολαία.

Ειδικά στην Ξάνθη ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ όπως ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΞΑΝΘΗ TECHLAB»

Ιδιαίτερα σήμερα τα αποτελέσματα της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η τεράστια ανεργία και η καλπάζουσα φτώχεια στις ΗΠΑ και διεθνώς, αποκαλύπτουν την εγκληματική φύση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ο αμερικανικός λαός, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου έχουν τη δύναμη να τσακίσουν την επιδίωξη της αστικής τάξης να “βάλει στο γύψο” τα λαϊκά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΣΦΥΞΙΑ –ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

,

Κινητοποίηση της ΚΝΕ στην Ξάνθη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Παρά την κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/6 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας-πικετοφορία στην οποία είχε καλέσει η ΤΟ Ξάνθης της ΚΝΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλοιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ ένωσαν τις φωνές τους με τις χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Καταδίκασαν τα ρατσιστικά εγκλήματα, με τελευταίο τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό φωνάζοντας δυνατά και έχοντας γραμμένα συνθήματα όπως «Πόλεμος – φτώχεια – ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών».

Η πικετοφορία κατέληξε στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης οπού εκεί λειτουργεί ο χώρος του «XanthiTechLab», για το οποίο το Κέντρο Πολιτισμού έχει δεχθεί κονδύλια απευθείας από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, το οποίο επικεντρώνει τις δραστηριότητες του σε θέματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης στοχεύοντας κυρίως στη νεολαία, προκειμένου να αρθεί το κλίμα αντιαμερικανισμού.

Εκεί τοιχοκολλήθηκε και η ανακοίνωση της ΚΝΕ η οποία καταδικάζει τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συνολικά την πολιτική των ΗΠΑ αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων που τις θεωρούν «εταίρο» του ελληνικού λαού.

Σχετικά Άρθρα