Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ανακυκλώστε έξυπνα, προς όφελος του δημοτικού σχολείο Πετεινού

Εδώ και κάποια χρόνια ο πολιτιστικός σύλλογος Πετεινού με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να κατασκευάσει και να τοποθετήσει σε δύο σημεία μέσα στο χωριό ειδικούς κάδους για να συγκεντρώσει κουτάκια αλουμινίου.

Τους εν λόγω κάδους – κλουβιά όλοι τους έχουμε δει, ο ένας είναι μπροστά στο ΚΑΠΗ και ο άλλος δίπλα στο κομμωτήριο. Αυτό που ίσως όμως δεν ξέρουν αρκετοί, είναι πως τα έσοδα από την πώληση του αλουμινίου πηγαίνουν όλα στο δημοτικό σχολείο Πετεινού για την κάλυψη των όποιων οικονομικών αναγκών κρίνει το ίδιο το σχολείο.

Όπως είναι γνωστό, η τιμή του αλουμινίου στην συγκεκριμένη μορφή είναι πολύ χαμηλή, και τα έσοδα που προκύπτουν δεν είναι μεγάλα. Αλλά ακόμα κι έτσι, και το μικρό ποσό που θα ενισχύσει τις ανάγκες του σχολείου είναι κάποιο όφελος. Αξίζει να τονίσουμε πως οι δύο αυτοί κάδοι, είναι μόνο για κουτάκια αλουμινίου, και όχι γενικά για ανακυκλώσιμα υλικά.

Ας ενισχύσουμε όλοι αυτήν την πρωτοβουλία και ας ξεχωρίσουμε από τα σκουπίδια μας ή από τα ανακυκλώσιμα μας τα κουτάκια αλουμινίου προς όφελος του χωριού μας και του σχολείου μας.

Πηγή: https://www.peteinews.com/

Σχετικά Άρθρα