slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων ΔΠΘ: Διεθνή διάκριση σε διαγωνισμό του Απόστολου Στεφανίδη και Δημήτριο Μαγγίρα

Διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό Οι υποψήφιοι διδάκτορες του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων Απόστολος Στεφανίδης και Δημήτριος Μαγγίρας υπό την καθοδήγηση του Επικ. Καθηγητή Γιώργου Δημητρακόπουλου κατέλαβαν τη 2η θέση στο διεθνή διαγωνισμό αυτοματοποιημένης βελτιστοποίησης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δι-ημερίδας ACM International Workshop on Timing Issues in the Specification and Synthesis of Digital Systems ( TAU) στις 21-22 Μαρτίου 2019 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ (http://www.tauworkshop.com/2019/).

Την 1η και 3η θέση κατέλαβαν δύο κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως στην αυτοματοποιημένη σχεδίαση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων: 1η θέση: Κοινή ομάδα του Εθνικού πανεπιστημίου της Ταϊβάν με το Πανεπιστήμιο Τσιαο-Τουγκ της Ταϊβάν 3η θέση: Κοινή ομάδα των Πανεπιστημίων του Τέξας στο Ωστιν και του Γεϊλ. Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται για εννιά χρόνια στα πλαίσια του συνεδρίου TAU περιλαμβάνει την εύρεση καινοτόμων και αποδοτικών λύσεων σε ένα ανοιχτό πρόβλημα που προτείνεται εκ νέου κάθε χρόνο από μηχανικούς της βιομηχανίας των ημιαγωγών σε σχέση πάντα με την αυτοματοποιημένη σχεδίαση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Ο Απόστολος Στεφανίδης τη στιγμή της βράβευσης μαζί με τους διοργανωτές του διαγωνισμού:

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες από όλο τον κόσμο. Φέτος δήλωσαν συμμετοχή 9 ομάδες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η παραγωγή, μετά από μια πολύμηνη προσπάθεια, μιας σύνθετης εφαρμογής λογισμικού η οποία θα επιλύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα που όρισε η οργανωτική επιτροπή. Η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται μετά από μία πληθώρα κριτηρίων όπως οι τελικές επιδόσεις των σχεδιασμών, η ταχύτητα εκτέλεσης της εφαρμογής και η καινοτομία της λύσης που προτάθηκε.

Σχετικά Άρθρα