slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Βραβείο εξαιρετικής διδακτορικής διατριβής στο Δρ. Αναστάσιο Ψαρρά του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων του Δ.Π.Θ.

Το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών δραστηριοποιείται ερευνητικά στη σχεδίαση αποδοτικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, στην αυτοματοποιημένη βελτιστοποίησης τους και στον αποτελεσματικό έλεγχο της ορθής λειτουργίας τους. Τα ερευνητικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την προσπάθεια αυτή έτυχαν σημαντικής διεθνούς αναγνώρισης, περιλαμβάνοντας ένα βραβείο εξαιρετικής διδακτορικής διατριβής από ένα ευρωπαϊκό οργανισμό, μία διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό στις Η.Π.Α. και ένα βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας σε ένα πολύ ανταγωνιστικό διεθνές συνέδριο.

Βραβείο εξαιρετικής διδακτορικής διατριβής O Δρ. Αναστάσιος Ψαρράς εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με θέμα “Δίκτυα υψηλών επιδόσεων σε ολοκληρωμένα κυκλώματα” υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Η διατριβή του έλαβε το βραβείο εξαιρετικής διδακτορικής διατριβής από τον οργανισμό EDAA (European Design and Automation Association) στη θεματική περιοχή “Νέες κατευθύνσεις στη συσχεδίαση συστημάτων σε ολοκληρωμένα κυκλώματα, νέες καινοτόμες αρχιτεκτονικές και διαχείριση της λειτουργίας τους σε επίπεδο συστήματος” (σχετικό δελτίο τύπου – <εδώ> <εδώ> και η ιστορία των βραβείων όλων των ετών – <εδώ>).

Η επιλογή πραγματοποιήθηκε από μία επιτροπή κριτών που αποτελείται από καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές υψηλού κύρους οι οποίοι εκπροσωπούν σημαντικά Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην τελετή έναρξης του διεθνούς συνεδρίου Design Automation and Test in Europe (DATE) 2019 στη Φλωρεντία, Ιταλία στις 26 Μαρτίου 2019. Το βραβείο εξαίρετης διδακτορικής διατριβής συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο και από την τιμητική αναδημοσίευση της διδακτορικής διατριβής του κ. Ψαρρά από το διεθνή εκδοτικό οίκο Springer στη σειρά εξαιρετικών μονογραφιών

O Αναστάσιος Ψαρράς τη στιγμή της βράβευσης από την αναπληρώτρια διευθύντρια του οργανισμού EDAA:

Ο Αναστάσιος Ψαρράς μαζί με τον Επικ. Καθ. Γ. Δημητρακόπουλο:

 

Σχετικά Άρθρα