slider Ιστορικά Τελευταία Νέα

Οι προοδευτικοί αλλάζουν μέχρι και την ιστορία της Θεσσαλονίκης… (Επιστολή αξιωματικών)

Θεσσαλονίκη 22 Οκτωβρίου 2017

Ανοικτή Επιστολή

προς τον Δήμαρχο κ. Μπουτάρη και το ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ,στα πλαίσια του καθιερωθέντος, με το Π.Δ 50/2016-ΦΕΚ 81/Α/2016,  εορτασμού της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής την 30 Οκτ 1944,  καλεί τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με  τίτλο:  «Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Θεσσαλονίκη», που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, και επίσης να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ της Δημοτικής Τηλεόρασης με τίτλο: «30 Οκτωβρίου 1944»,  η παραμελημένη απελευθέρωση.

Από τον τίτλο της συναυλίας και του ντοκιμαντέρ βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ΕΛΑΣ (στρατιωτικό σκέλος του ΕΑΜ) απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής. Αυτό όμως είναι απολύτως αναληθές. Ο ΕΛΑΣ εισήλθε στη Θεσσαλονίκη με την Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας (ΟΜΜ ) ακωλύτως -δεδομένου ότι έφευγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να θεωρείται «απελευθέρωση» η άνευ μαχών είσοδος ενόπλων σε μια πόλη. Πέραν αυτού η απελευθέρωση της πόλης μας, που τελούσε υπό 4ετή κατοχή, αποτέλεσε το πιό χαρμόσυνο γεγονός που οδήγεσε τους πολίτες σε μια  ξέφρενη έκφραση των συναισθημάτων  πανηγυρίζοντας στους δρόμους και στις πλατείες χωρίς διακρίσεις και αντιπαλότητες ανήμερα τουλάχιστον. Φρονούμε ότι αυτό είναι και το πνεύμα του Π.Δ και αυτό θα έπρεπε να είναι και το εορταστικό πνεύμα του Δήμου..

Η ιστορική αυτή ανακρίβεια, αν και δεν  χρειάζεται επιχειρήματα για τους μεγαλυτέρους προκαλεί όμως σύγχυση στους νεοτέρους και αναβιώνει διχαστικά γεγονότα μίσους τα οποία στοίχισαν ακριβά σε θύματα και υλικές καταστροφές στην Πατρίδα μας διαχρονικά .

Σήμερα, παρά ποτέ, στις δύσκολες μέρες που περνάμε με την οικονομική κρίση που διαρκεί και ένα σωρό εθνικά θέματα ανοικτά, έχουμε την υποχρέωση αλλά και το πατριωτικό καθήκον να μελετήσουμε την ακίβδηλη Ιστορία ώστε να περιέλθουμε σε αυτογνωσία όλοι μας και ιδιαίτερα  όσοι πολιτικοί παίζουν με τη φωτιά εξαπολύοντας εμφυλιοπολεμικές τακτικές οι οποίες διχάζουν αντί να ενώνουν τον Ελληνικό Λαό.

       Ομάδα Θεσσαλονικέων με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια

Αγγελίδης Ιωαν,  Αλεξανδρίδης Αλεξ, Ανεζίνης Αντ, Βασιλειάδης Βας, Δασκόπουλος Αντ, Ευθυμίου Παυλ, Θεοχάρης Βασ, Θωμαϊδης Βασ, Καραμήτσος Δημ.  Κεχαγιόγλου Αρης, Λάζος Ευαγ, Μανουσάκης Γεώρ, Μαυρουειδής Ελευθ, Μηλιωρίτσας Νικ, Τσιτσιμπίκος Χαρ, Χρυσάφης  Σωτ, Κούκης Σπυρ, Μανθόπουλος Δημ, και πλείστοι άλλοι.   

 

Σχετικά Άρθρα