ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Οι φοιτητές της Ξάνθης για την αντιφασιστική πορεία

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης χαιρετίζει τη μαζική αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 5/11 ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε πως πρόκειται για μία κινητοποίηση που κατάφερε να πετύχει το σκοπό της, ήταν δυναμική και έδωσε ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα καθώς έκανε σαφές πως οι φασίστες δεν έχουν θέση στην πόλη μας.

Ο ΣΦΞ έχει τοποθετηθεί πολλάκις και παίρνει θέση ενάντια στους φασίστες και τους νεοναζί πράγμα που αποτελεί κεκτημένο του. Έχει αναγνώσει το ρόλο των Χρυσαυγιτών στην κοινωνία και παλεύει για την εξάλειψη του φασισμού τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημίου. Αναφορικά με την συγκεκριμένη πορεία ο φοιτητικός Σύλλογος κινήθηκε με δικό του αυτόνομο πολιτικό πλαίσιο και κάλεσμα χωρίς να ανταποκριθεί και να υιοθετήσει το πολιτικό πλαίσιο άλλης συλλογικότητας που δεν συμμετέχει στο εσωτερικό του. Η συγκέντρωση έγινε στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια πέρασε από την πλατεία όπου και ακολούθησαν το μπλοκ του, οι εκεί συγκεντρωμένες συλλογικότητες, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΕΕΡΦΑ.

Οριοθετούμαστε δε ρητά πολιτικά και κάνουμε σαφές πως η τοποθέτηση που πλαισίωνε την πορεία μας έφερε αντικυβερνητικό τόνο διότι θεωρούμε πως οι κυβερνητικές πολιτικές αυτή τη στιγμή δίνουν πάτημα στο φασισμό. Καταγγέλλουμε την όποια προσπάθεια γίνεται για καπέλωμα της πορείας και της δράσης μας. Επιπλέον, διαχωρίζουμε τη θέση μας από τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας του φοιτητικού συλλόγου, καθώς ο ίδιος δε συμμετείχε σε αυτά. Θεωρούμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν έχουν σχέση με την ουσιαστική απάντηση του φασισμού αλλά αντιθέτως υπονομεύουν το κίνημα και την αντιφασιστική διάθεση που έδειξαν εκατοντάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι.

Τέτοιες κινήσεις επισκιάζουν τις κινηματικές διαδικασίες και την πολιτική απάντηση που δώσαμε σε επίπεδο δρόμου, αποπροσανατολίζοντας τις συνειδήσεις του λαού. Η απάντηση στο φασισμό δίνεται με όρους μαζικού κινήματος, ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και σε σύνδεση με το λαό και τη νεολαία.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να μάχεται ενάντια στο φασισμό και σε ότι τον θρέφει!

Εξαλείφουμε του φασίστες από τις σχολές και την πόλη μας!

Σχετικά Άρθρα