Οικολογία Τελευταία Νέα

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο ενημέρωσης Πελαργού στις Φέρες

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Θεματικού Κέντρου Πελαργού στο Τουριστικό Κέντρο Φερών και ξεκίνησαν οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκότσης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου, επεσήμανε πως από τη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές των σχολείων του Έβρου και όχι μόνο θα μπορούν να επισκέπτονται τον Πόρο και το Κέντρο πληροφόρησης για να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις που θα οργανώνονται αλλά και να εkentro pelargoy (26) kentro pelargoy (25) kentro pelargoy (24) kentro pelargoy (23) kentro pelargoy (22) kentro pelargoy (17) kentro pelargoy (18) kentro pelargoy (19) kentro pelargoy (20) kentro pelargoy (21) kentro pelargoy (16) kentro pelargoy (15) kentro pelargoy (13) kentro pelargoy (12) kentro pelargoy (7) kentro pelargoy (8) kentro pelargoy (9) kentro pelargoy (10) kentro pelargoy (6) kentro pelargoy (11) kentro pelargoy (5) kentro pelargoy (4) kentro pelargoy (1) kentro pelargoy kentro pelargoy (27) kentro pelargoy (3) kentro pelargoy (2)νημερώνονται για όλα όσα έχουν να κάνουν με τους Πελαργούς.

Ο Πόρος είναι τόπος γέννησης των πελαργών και αυτό το διαπίστωσαν οι άνθρωποι του χωριού, κάνοντας το εξής πείραμα. “Τοποθετήθηκαν δέκα πομποί σε νεοσσούς, δηλαδή μικρούς πελαργούς, και υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθούμε από το διαδίκτυο την πορεία τους. Η έκπληξη ήταν απίστευτη, για το που φτάνουν οι πελαργοί που γεννιούνται στην περιοχή μας, δηλαδή φτάνουν μέχρι τις νότιες χώρες της Αφρικής. Δυστυχώς από αυτούς του δέκα μόνο ένας επιβίωσε, το όνομα του οποίου είναι Σύλβιο, και τελευταία φορά ο πομπός έδωσε σήμα πριν τρεις μήνες στην Προύσσα, αφού έκανε απίστευτες διαδρομές.

Σχετικά Άρθρα