Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Εκλογές 2015: Πάει “τρένο” η ΝΔ- Ποια θα είναι η κυβέρνηση με εννιά κόμματα στη Βουλή;

 methsh1

metrhsh2

Το απόλυτο ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πως θα είναι οι επερχόμενες εκλογές. Οι διαφορές των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκονται στα όρια του στατιστικού λάθους και έτσι όλα είναι ανοιχτά για την επόμενη ημέρα. Όλα θα κριθούν στο νήμα και η συσπείρωση μαζί με το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων θα είναι τα στοιχεία που θα αναδείξουν τον νικητή.

Η Νέα Δημοκρατία που είδε το ποσοστό της να αυξάνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχει… λύσει το ζήτημα της συσπείρωσης που κινείται στο 75% και να στοχεύει σε συγκεκριμένες δεξαμενές των ψηφοφόρων για να προσελκύσει αναποφάσιστους, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ υη συσπείρωση αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της φανερής απογοήτευσης των ψηφοφόρων που στις προηγούμενες κάλπες στήριξαν το κόμμα.

Η Κουμουνδούρου αισιοδοξεί ότι η συσπείρωση, όπως συμβαίνει με όλα τα κόμματα που κυβερνούν, θα ενισχυθεί λίγο πριν την κάλπη. Μια αύξηση της συσπείρωσης μπορεί να δώσει ξανά αέρα νίκης και μάλιστα με διαφορά λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη όμως παρά το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα ήδη έχουν το βλέμμα στις συνεργασίες.

Εδώ το σταυρόλεξο χρειάζεται δυνατούς λύτες αφού από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου είναι τρία εκείνα που διεκδικούν την τρίτη θέση: ΠΑΣΟΚ, Ποταμι και ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛ ελπίζουν ξανά στην ανατροπή των προγνωστικών και είσοδο στη Βουλή την οποία φαίνεται δημοσκοπικά να εξασφαλίζουν και οι κεντρώοι του Βασίλη Λεβέντη.

Κάπου εδώ το ερώτημα για την επόμενη ημέρα είναι ποιοι θα είναι οι κυβερνητικοί εταίροι και πόσοι. Είτε με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με πρώτη τη ΝΔ τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το Ποτάμι διεκδικούν μια θέση στην κυβέρνηση, ενώ οι ΑΝΕΛ θα είναι εταίροι μόνο σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκούν ωστόσο δύο εταίροι στην περίπτωση που θα είναι εννιακομματική η Βουλή;

Όλα θα κριθούν από το ποσοστό όχι μόνο των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή αλλά και από το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός. Εκείνο που είναι βέβαιο ότι θα καθορίσει την επόμενη ημέρα είναι η βούληση του λαού για παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ και μάλιστα σε συντριπτικό ποσοστό σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Σχετικά Άρθρα