Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κύπριος δημοτικός σύμβουλος βρέθηκε στα Άβδηρα για να τον οικισμό του Αυξεντίου

ayksentio

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν με μεγαλοπρέπεια οι εορταστικές εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στον οικισμό Αυξέντιο. Τις εκδηλώσεις τίμησαν μετά από πρόσκληση του Δήμου Αβδήρων στον αδελφοποιημένο Δήμο Λύσης Κύπρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σιακαλλής Ανδρέας.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο τέλεσαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων και ο Μητροπολίτης Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρος. Μετά την Θεία Λειτουργία οι δυο Μητροπολίτες κατ έθιμο φύτεψαν από ένα Κυπαρίσσι στον προαύλιο χώρο του Ναού και στην αίθουσα της εκκλησίας δόθηκε γεύμα και αναμνηστικά δώρα.

Στην συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο Γρηγορίου Αυξεντίου από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου  και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Λύσης Κύπρου κ. Ανδρέα Σιακαλλή, την Πρόεδρο Συλλόγου Κυπρίων Νομού Ξάνθης κα Ελένη Χατζηγεωργίου, τον εκπρόσωπο του Α.Τ. Γενισέας και τον εκπρόσωπο του Δ’ Σώματος Στρατού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στο μουσείο Γρηγορίου Αυξεντίου.

Σχετικά Άρθρα