Καβάλα Τελευταία Νέα

«Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» για το 4ο AirSea Show στην Καβάλα

 F4 ASSK F1 ASSK F2 ASSK F3 ASSK

Με 42 συμμετοχές από την Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες, 13 πληρώματα με 460 μέλη υποστήριξης και με εκατοντάδες εθελοντές  «πετάει» το 4ο AirSea Show, με ελεύθερη είσοδο, σε λίγες μέρες στην Καβάλα.

«Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» είναι το σύνθημα της φετινής τέταρτης συνεχόμενης, διεθνούς αεροπορικής και ναυτικής διοργάνωσης «4th Kavala AirSea Show 2014», που θα πραγματοποιηθεί στις 20,21 (16:00 – 23:00) και 22 (12:00 – 14.00) Ιουνίου στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή. Για τρεις μέρες η Καβάλα και οι κάτοικοί της ανοίγουν την αγκαλιά τους για να υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες στην τέταρτη αυτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο, σε ένα μοναδικό Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων και Ναυτικών Δράσεων και πολλών παράλληλων εκδηλώσεων. Η διοργάνωση έχει τη Στρατηγική και Επιχειρησιακή Συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και είναι μέλος του European Air Show Council.

Ο Δήμος Καβάλας τέθηκε επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, με μέλη την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Επιμελητήριο, το Σύνδεσμο Ξενοδόχων, το Σωματείο Καφεζυθοπωλών και την Aircraft Owner Pilot Association (AOPA) Hellas.

Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής της διοργάνωσης, Σμήναρχος (Ι) ε.α Παναγιώτης Γεωργιάδης «είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που όλοι έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια, εδώ στην Καβάλα. Χωρίς τη συμμετοχή, χωρίς το μεράκι, την αγάπη στο θεσμό, δεν θα γινόταν πράξη αυτό το όραμα που είχαμε τόσο για την πόλη, όσο και για τον ουρανό και τη θάλασσά μας. Οι αεροπορικές επιδείξεις προβάλλουν τα όρια της ανθρώπινης δυνατότητας και τόλμης αλλά και τα όρια της αεροναυτικής τεχνολογίας, προκαλούν συγκίνηση και θαυμασμό στους θεατές, μικρούς και μεγάλους. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να “σηκώσουν το κεφάλι ψηλά”… Ο θεσμός που φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε έχει μοναδικά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά για τη σύγχρονη ελληνική αεροπορική πραγματικότητα. Η τεχνογνωσία στην οποία βασίζεται συγχρονίζεται με τις παραδόσεις και τα διεθνή κριτήρια ασφάλειας και, χάρη στη στενή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δημιουργούνται σταθερά θεμέλια για μία ιδιαίτερα ευαίσθητη και ουσιαστικά πρωτόγνωρη διοργάνωση».

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής υπογραμμίζει πως «η εύκολη πρόσβαση με κάθε μέσο και από τις βαλκανικές χώρες, η ελεύθερη συμμετοχή στη διοργάνωση, οι υποδομές φιλοξενίας και ψυχαγωγίας επιτρέπουν σε δεκάδες χιλιάδες θεατές από την παραλιακή ζώνη και κάθε άλλο σημείο της αμφιθεατρικής μας πόλης, να απολαύσουν για πολλές ώρες ένα μοναδικό θέαμα. Με οργανωμένη εμπορική έκθεση, πάρκα, καφέ – μπαρ και εστιατόρια και με πλήθος παράλληλων δράσεων “κρατούμε” το κοινό κάθε ηλικίας όλες τις ώρες του 24ώρου. Αυτή η δυναμική μπορεί να εξασφαλίσει πλέον σημαντικές προοπτικές ανταποδοτικότητας σε πολλαπλά επίπεδα και κυρίως σε αυτό της κοινωνικής συνεκτικότητας και προβολής του τόπου μας, επιπλέον της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης, των αγορών, του εμπορίου και του τουρισμού. Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς επιδιώκουμε να εδραιώσουμε έναν πρωτοποριακό διεθνή θεσμό στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ο οποίος μπορεί, πέραν της ανάπτυξης της αεροπορικής ιδέας και της ναυτικής μας παράδοσης, ν’ αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό. Ίσως τελικά αξίζει και μόνο για να κερδίσουμε το βλέμμα και τα όνειρα των μικρών παιδιών».

Σχετικά Άρθρα