Οικολογία Τελευταία Νέα

Υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου Αβδήρων από το Λιμεναρχείο μας

Katharismos porto lagos (12) Katharismos porto lagos Katharismos porto lagos (1) Katharismos porto lagos (2) Katharismos porto lagos (3) Katharismos porto lagos (4) Katharismos porto lagos (5) Katharismos porto lagos (6) Katharismos porto lagos (7) Katharismos porto lagos (8) Katharismos porto lagos (9) Katharismos porto lagos (10) Katharismos porto lagos (11)

Φέτος για πρώτη φορά και με σύνθημα «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη», η Ευρωπαική Επιτροπή Θέσπισε τη 10 η Μαϊου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, με σκοπό να προβάλλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμάτων στο περιβάλλον μαζί με την πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Με αφορμή την παραπάνω ημέρα και στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, το ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΟΣ και ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ υπαγωγής του, σε συνεργασία με ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΒΗΡΩΝ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑΔΩΝ ΞΑΝΘΗΣ και το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, πραγματοποίησε την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00, υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου των Αβδήρων.

Ο υποβρύχιος καθαρισμός κατέστη δυνατός χάρη στα μέλη του συλλόγου ψαροντουφεκάδων Ξάνθης τα οποία καταδύθηκαν σε ομάδες, ενώ ταυτόχρονα οι υπόλοιποι συγκεντρωθέντες εθελοντές απομάκρυναν μέχρι και το τελευταίο μικροσκοπικό χαρτάκι από τον περιβάλλοντα χώρο πέριξ του λιμένα.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την οποία μαρτυρά τόσο ο αρκετά μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων-εθελοντών, όσο και ο μεγάλος όγκος απορριμμάτων τα οποία συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν.

Το παρών στην δράση αυτή έδωσε και ο Δήμαρχος Αβδήρων κος Τσολακίδης Βασίλειος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους  για την πρωτοβουλία τους.

Ο Λιμενάρχης Λάγος Σημαιοφόρος Λ.Σ. ΚΥΛΙΤΣΗΣ Απόστολος, μαζί με τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος όπως κάθε φορά παρόντες, καλωσόρισε, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και τους μετέφερε το μήνυμα ότι «όλοι μαζί αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές ένα καθαρό περιβάλλον και έναν όμορφο κόσμο σαν αυτόν που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας» .

Μετά το πέρας του καθαρισμού ο σύλλογος ψαροντουφεκάδων και ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Ξάνθης προσέφεραν λαχταριστά εδέσματα και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκομένους, ενισχύοντας τον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας.

Σχετικά Άρθρα