Γενική

Οι Ξανθιώτες έχουν απαξιώσει πολιτική και πολιτικούς


Φτάσαμε δυο μήνες πριν τις εκλογές και δεν κουνιέται φύλλο

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Φτάσαμε δυο μήνες πριν τις εκλογές και όλα τα κόμματα, άλλο λίγο άλλο πολύ, έχουν αρχίσει τον αγώνα δρόμου για να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια, αφού ουσιαστικά με τα την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης το βράδυ της Κυριακής έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Οι διεργασίες είναι έντονες στο ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα το κόμμα πρέπει να εκλέξει αρχηγό, κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να φαντάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί. Παράλληλα, προβληματισμό δημιουργούν στην Ιπποκράτους οι προθέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης αλλά και η Α. Διαμαντοπούλου, που αφήνουν να εννοηθεί, ότι ίσως και να αποσυρθεί από την πολιτική.
Σε τοπικό επίπεδο η «φτιαχτή» κόντρα Τσετήν- Σγουρίδη, τοποθετεί ακραία αντιμνημονιακό τον μουσουλμάνο βουλευτή και αναδεικνύει τον Σγουρίδη ως κορυφαίο εκφραστή του ΠαΣΟΚ στον νομό, βάζοντας στην άκρη τον Σ. Ξυνίδη. Στην Ν.Δ. από την άλλη δεν κουνιέται φύλο μια και κανείς δεν έχει επισημοποιήσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ όσοι θέλουν να μπουν για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο, το σκέφτονται δυο και τρεις φορές, αφού το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται και ο κόσμος δείχνει έντονη δυσφορία για τους βουλευτές.
Βέβαια, ο μοναδικός βουλευτής της Ξάνθης που έχει τοποθετηθεί μετά την ψήφιση του «Μνημονίου» είναι ο ανεξάρτητος πια Τσετήν που στις αινιγματικές δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί, ότι θα είναι υποψήφιος τελικά, όχι όμως με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διεγράφη! Πιθανότερο σενάριο είναι να κατέβει με δικό του κόμμα, πράγμα που σχεδιάζει χρόνια τώρα.
Ο μοναδικός βουλευτής του ΠαΣΟΚ Ξάνθης- μετά την διαγραφή του Τσετήν- και αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το τι θα πράξει στις επερχόμενες εκλογές. Πιθανότατα περιμένει να δει πως θα πάει το εσωκομματικό παιχνίδι- στο οποίο έχει στραμμένη όλη του την προσοχή- και στην συνέχεια θα αποφασίσει.
Μοναδικός κερδισμένος και με αέρα υπουργού ο Αλέκος Κοντός. Και βοήθησε την χώρα με την ψήφο του και ανέλαβε Τομεάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης στο κόμμα μετά από προσωπική πρόσκληση του ίδιου του Σαμαρά. Και με το που το έμαθαν αυτό στην Ξάνθη, άρχισαν ξανά ένας, ένας να τον πλησιάζουν οι παλιοί του «φίλοι».

Σχετικά Άρθρα