Γενική

Αστνομικό δελτίο


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής πορτοφολιού

Συνελήφθησαν στις 29-12-2011το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 21 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι 20χρονης ημεδαπής, η οποία μόλις είχε πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, διότι έγιναν αντιληπτοί και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψη τους οι δύο αλλοδαποί προέβαλλαν αντίσταση στους αστυνομικούς προκειμένου να διαφύγουν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί Όπλων

Συνελήφθη στις 29-12-2011 το πρωί, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 39χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 39χρονου, εντόπισαν μία κυνηγητική καραμπίνα, την οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, καθώς επίσης και είκοσι ένα κυνηγετικά φυσίγγια.Κατασχέθηκαν μία κυνηγητική καραμπίνα και είκοσι ένα κυνηγετικά φυσίγγια.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν έξι από τους επτά αλλοδαπούς κρατουμένους, λίγο μετά την απόδρασή τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου

Συνελήφθησαν, στις 1-1-2012 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου, έξι από τους επτά αλλοδαπούς (κρατούμενοι, ως μη νόμιμοι μετανάστες), οι οποίοι λίγη ώρα πριν υπερπήδησαν την εξωτερική περίφραξη του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και διέφυγαν προς τον κάμπο του Σουφλίου. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης αντελήφθησαν άμεσα την ενέργεια τους και με τη συνδρομή δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έξι από τους αλλοδαπούς, οι πέντε από τους οποίους πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση.
Τρεις από τους συλληφθέντες είναι Ιρανοί, ένας Αφγανός, ένας Πακιστανός και ένας Δομινικανός, ενώ αναζητείται ακόμα ένας Δομινικανός. Όπως διαπιστώθηκε, οι αλλοδαποί έφθασαν στην εξωτερική περίφραξη, από άνοιγμα που δημιούργησαν στον τοίχο του χώρου κράτησής τους . Οι συλληφθέντες αλλοδαποί θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Για το περιστατικό διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε) από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη, στις 1-1-2012 πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, ο παραπάνω δράστης, επιβαίνοντας ως συνεπιβάτης σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, προσπάθησε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα διαβατήριο Ολλανδίας, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας. Μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένο από τις ολλανδικές αρχές ως κλεμμένο, απωλεσθέν. Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για το δράστη περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, διότι εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη χώρα.Κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Ολλανδίας, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Σχετικά Άρθρα