Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Στα μέσα του Ιανουαρίου αναμένεται η εκταμίευση της δεύτερης δόσης για το 2008, της επιδότησης του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής κατά την επίσκεψή του, το μεσημέρι της Τρίτης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ροδόπης. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργύρη Αργυρόπουλο, με σκοπό να συγχαρεί τη νέα διοίκηση για την εκλογή της. Ο κ. Πεταλωτής κατά τη συνάντησή του, με τα μέλη του Επιμελητηρίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ροδόπης, όχι μόνο επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην Κομοτηνή, αλλά και στους υπόλοιπους δήμους του νομού.
Θεώρησα υποχρέωσή μου, να το κάνω είπε, «τώρα που η νέα διοίκηση αναλαμβάνει καθήκοντα», σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους επαγγελματίες όχι μόνο της Ροδόπης αλλά όλης της Ελλάδας. Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε και στο αίτημα του κλάδου, να δοθούν και οι τέσσερις δόσεις του 12%, που υπολείπονται, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι, αυτό είναι αδύνατο, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν γινόταν στις καλές εποχές και είναι δύσκολο να συμβεί τώρα, σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως ο Σωκράτης Ξυνίδης μέσα από το υπουργείο Ανάπτυξης, μπορεί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
-Θα το κάνει όμως; Γιατί ο Σωκράτης είναι ανοιχτά ΚΑΤΑ των επιδοτήσεων!!!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Με τα συμβαίνοντα τελικά στη Ξάνθη όπου καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η διαπλοκή πάει σύννεφο αλλά και το ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν τελείως το…..απυρόβλητο και μπορούν να λειτουργούν υπεράνω δικαιοσύνη, αναρωτιέται κανείς μέχρι πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση….
Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του ξενοδοχείου Elisso Hotel όπως ως δια….μαγείας από τη μια νύχτα την άλλη βρέθηκε άλλος ιδιοκτήτης στο ξενοδοχείο (ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος είναι πια παρελθόν….), ενώ οι πληροφορίες λένε ότι «παραμένει αφανής εταίρος πάντα ο κύριος Τσέπης και εκτός του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ ενεργό ρόλο πλέον στην όλη επιχείρηση έχει και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Τομέα Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης». Τι άλλο θα δούμε στη συνέχεια και τι νέες εκπλήξεις μας περιμένουν…. Με την πλήρη σιωπή και ανοχή φυσικά της αντιπολίτευσης; Μόνο αυτοί οι ίδιο γνωρίζουν….

ΕΜΠΡΟΣ
Μια απογοητευτική εικόνα αντίκρισε ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης, ο οποίος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησαν την καθιερωμένη επίσκεψη στην δημοτική αγορά Ξάνθης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου το πρωί. Προπαπαραμονή Χριστουγέννων και η αγορά παρά την προσπάθεια των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σ’ αυτή, να της δώσουν ένα γιορτινό τόνο, τίποτε δεν θύμιζε το Χριστουγεννιάτικο κλίμα άλλων χρόνων. Ελάχιστος κόσμος κυκλοφορούσε, ακόμη λιγότερος ψώνιζε…πρόσωπα σκυθρωπά, σφιγμένα, αντικατοπτρισμός της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει ο κόσμος και οι επαγγελματίες….Ειδικά ο χώρος των ψαράδικων θύμιζε έρημο τοπίο αφού 5 στη σειρά μαγαζιά ήταν κλειστά. Οι περιφερειακές αρχές χαιρέτισαν θερμά τους επαγγελματίες και τον κόσμο τους απηύθυναν ευχές για «Χρόνια Πολλά» και «Καλύτερες μέρες» αλλά και σ’ αυτούς έμεινε αυτή η στυφή γεύση που τους έκανε να χαρακτηρίσουν την κατάσταση «δραματική».

ΑΓΩΝΑΣ
Τώρα που μάθαμε τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των 300 της Βουλής μας μπορούμε να κάνουμε ήσυχα Χριστούγεννα….; Μάλλον όχι …..γιατί αντί να μας ηρεμήσουν μας εξόργισαν περισσότερο…. Σε μια περίοδο όπου έχουν στραγγίσει οικονομικά το λαό δημοσιοποιούνται-και μάλιστα για πρώτη φορά και στο διαδίκτυο – οι δηλώσεις “πόθεν έσχες” των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών και βουλευτών με στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών

Σχετικά Άρθρα